Alertă în Mexic după cutremurul puternic de magnitudine 6,3 – Oamenii au ieșit disperați pe străzi în mai multe orașe

Cutremur puternic în sudul Mexicului, simțit până în capitala Ciudad de Mexico. Autoritățile sunt în alertă. Până în prezent nu au fost anunțate victime.

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Mexicului, mişcările telurice fiind resimţite până în capitala Ciudad de Mexico, a anunţat serviciul naţional de seismologie pe reţeaua socială X (fostă Twitter), transmite AFP. Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) citat de Reuters a anunţat o magnitudine de 5,9.

Epicentrul seismului a fost situat în oraşul Matias Romero din statul Oaxaca. Potrivit USGS, seismul a avut epicentrul la o adâncime de 108 kilometri.

Cutremurul a fost resimţit în mai multe zone din capitala mexicană care a emis o alertă în urma căreia zeci de persoane s-au grăbit să iasă din case. 

„Am simţit un şoc uşor”, a scris pe reţeaua socială X Marti Batres, primarul oraşului Ciudad de Mexico, unde locuiesc aproape nouă milioane de persoane. „Pentru moment nu au fost raportate pagube”, a adăugat edilul.

De interes:  Ludovic Orban, invitat la o ediție specială Legile Puterii cu Alexandra Păcuraru, Laurențiu Botin și Dorin Iacob

Autorităţile „examinează posibilele efecte” ale cutremurului pe teritoriul statului Oaxaca, a declarat guvernatorul acestuia, Salomon Jara.

Mexicul este situat pe „Cercul de foc al Pacificului”, o zonă în care convergenţa plăcilor tectonice provoacă o activitate seismică ridicată.

La 19 septembrie 2017, un cutremur cu magnitudinea 7,1 a provocat decesul a 369 de persoane, majoritatea în Ciudad de Mexico.

În 1985, un seism cu magnitudinea 8,1 a devastat centrul capitalei, ucigând peste 10.000 de persoane. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.