Ce se întâmplă cu funizarea agentului termic în Timișoara

Contractul cu furnizorul care asigură căldura municipiului Timișoara expira. Nu se vor opri însă căldura și apa caldă în locuințe și nici în spitale, școli ori instituții. Autoritățile locale au ajuns la o nouă înțelegere pentru o prelungirea contractului. 

 Teortic, ar expira contractul semnat provizoriu pentru furnizarea gazului necesar functionarii societatii de temoficare, dar au sunt zile de grație, acoperite din restul de bani rămași din acel contract. Conform declaratiilor autorităților locale, se semnează un nou contract. Pe o saptamana, avansul fiind plătit. Cat despre fondurile necesare, acestea ar urma să fie asigurate, până la sfârșitul lunii, din fondurile primariei. Reprezentantii acesteia precizează însă că va fi nevoie un suport din partea Guvernului. Primarul Dominic Fritz anunta zilele trecute ca numai pentru luna noiembrie este nevoie de 30 de milioane de lei ca sa acopere cheltuiala cu incalzirea.

Pe de altă parte, sunt încă timișoreni care nu au apă aldă sau căldură, din cauza unor avarii apărute pe retea, pentru remedierea cărora se lucrează. La sfârşitul lunii octombrie 2021, Timişoara a rămas mai multe zile fără apă caldă şi căldură după ce EON a tăiat gazul pentru Colterm, din cauza datoriilor. Furnizarea căldurii a fost reluată, în regim de avarie, cu un contract de gaz încheiat pentru doar câteva zile şi cu o cantitate de gaz care să asigure arderea cărbunelui.

De interes:  Ucraina ar putea fi INVADATĂ în câteva zile! Joe Biden le-a spus liderilor europeni că Vladimir Putin a luat DECIZIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.