O mână de ajutor pentru microîntreprinderile din mediul urban – BANAT

O mână de ajutor pentru microîntreprinderile din mediul urban

ADR Vest a lansat astăzi o nouă serie de seminarii de informare privind finanțările dedicate microîntreprinderilor. Campania de prezentare a noilor oportunități de finanțare pentru microîntreprinderile din mediul urban a început în municipiul Reșița.
Sala mare a Palatului Administrativ din urbea de pe Bârzava a găzduit primul seminar de informare susținut de ADR Vest despre noile oportunități de finanțare europeană prin programul Regio-POR 2014-2020. Beneficiare sunt de această dată microîntreprinderile din mediul urban – firme cu cel mult 9 angajați, care au cel puțin un an de la înființare și profit înregistrat pe ultimul an fiscal. „Este vorba de finanțări de până la 200.000 de euro, cu o cofinanțare de minimum 10% din partea solicitanților. Se finanțează numai anumite tipuri de domenii de activitate, există o listă cu domeniile eligibile, anexată la Ghidul Solicitantului. Într-adevăr, unele sunt punctate mai mult în cadrul etapei de evaluare tehnică și financiară, accentul punându-se pe domeniul de producție”, a precizat astăzi Georgiana Radac, director al Direcției de Evaluare și Suport Implementare POR în cadrul ADR Vest.
Acesta este cel de-al doilea apel de proiecte pentru microîntreprinderi. Dacă la primul apel au fost puse la bătaie 27,5 milioane de euro, de această dată suma e mai mică, de numai 10,7 miloane de euro. În cadrul seminariilor lansate astăzi, reprezentanții ADR Vest prezintă criteriile de eligibilitate și selecție, categoriile de cheltuieli eligibile, criteriile de evaluare tehnică și financiară. De asemenea, sunt aduse în atenția firmelor interesate diverse greșeli în elaborarea și transmiterea proiectelor, spețe întâmpinate la anteriorul apel. Noile proiecte ale microîntreprinderilor interesate de accesarea fondurilor nerambursabile pot fi depuse începând din data de 8 iulie, timp de 4 luni.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 28. Când coronavirusul apelează la influenceri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.