„Sportul verde”, o competiție a prieteniei

30 de copii din Reșița și 50 din Pancevo s-au întrecut, în miez de iunie, într-o competiție a prieteniei, desfășurată în cadrul unui proiect transfrontalier de eficientizare energetică a unor obiective din cele două orașe. Schimbul de experiență de la Pancevo a marcat finalizarea lucrărilor de reabilitare programate la sala de sport „Streliste”, întrecerea fiind sugestiv intitulată „Sportul verde”.

În prima zi, tinerii handbaliști din Pancevo și oaspeții din România au efectuat antrenamente comune, iar în ziua a doua, prietenii din cele două orașe partenere s-au înfruntat în cadrul unor partide amicale. La acțiunea din țara vecină, sportul reșițean a fost reprezentat de 15 băieți de la Școala nr. 2 și 15 fete de la Școala nr. 8, delegațiile fiind însoțite de dascălii de sport ai celor două unități de învățământ.
În urma parteneriatului Reșița-Pancevo, a fost posibilă reabilitarea bazelor sportive existente în cele două orașe, iar copiii români și sârbi au legat noi prietenii și, totodată, au putut concura într-o competiție de un fair-play desăvârșit.
Suportul financiar al acestui proiect este asigurat de Uniunea Europeană, prin programul IPA de cooperare transfrontalieră între România și Serbia. În cadrul aceluiași proiect, intitulat „Eficienţă energetică – Premisele unui mediu mai curat în zona transfrontalieră România-Serbia”, Complexul Municipal de Sport și Sănătate „Prof. Ioan Schuster” din Reșița va fi dotat cu 90 de panouri solare. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

De interes:  S-a urcat băut la volan și a fost prins de polițiști

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.