Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii ori alte animale pe domeniul public, dar nici să plimbe cu mijloacele de transport în comun animalele sau păsările de fermă. 

Timișorenii nu vor mai avea voie să hrănească porumbeii ori alte animale pe domeniul public. Totodată, nu va fi permisă nici plimbarea cu  mijloacele de transport în comun din oraș a animalelor sau păsărilor de fermă. Asta prevede un nou regulament pregătit de Primăria Timișoara. Cei care hrănesc animalele sau păsările pe domeniul public riscă amenzi cuprinse între 100 și 200 de lei.

Noul regulament prevede și că timișorenii nu mai au nevoie de acordul vecinilor ca să aibă un câine sau o pisică, dar pot ”deţine mai mult de două animale de companie numai cu acordul vecinilor limitrofi”, dacă există sesizări privind un eventual disconfort. Proprietarii de animale care nu respectă aceste reguli pot primi amenzi între 800 și 1.000 de lei. Cei care ies la plimbare cu un câine pe care îl lasă liber și nu îl țin în lesă riscă o amendă cuprinsă între 500 și 800 de lei. Sunt prevăzute sancțiuni între 1.000 și 1.500 de lei și pentru înstrăinarea animalelor de companie fără ca animalul să fie vaccinat, deparazitat sau sterilizat.

De interes:  Unelete in valoare de 11.000 de RON furate din hala unei firme din Oradea

REGULAMENT privind deţinerea animalelor de companie şi accesul persoanelor însoţite de acestea, în municipiul Timişoara

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.