Sorin Oancea, acționarul minoritar al postului de televiziune B1 TV, continuă să se afle în centrul atenției mass-media. În cadrul emisiunii „Culisele statului paralel”, de la Realitatea PLUS, realizatoarea Anca Alexandrescu a afirmat că acesta pare să își fi făcut „o obișnuință din a ataca anumite personaje pe bază de contracte de publicitate”. În plus, Dorin Iacob spune că, din informațiile pe care le deține, „atunci când statul paralel vrea să regleze niște lucruri, când vrea să dea mesaje, găsea o ușă deschisă la B1TV, adică la dl Oancea”. 

„Sorin Oancea a pornit un război cu noii acționari de la Romprest și cu dl Păcuraru. Dl Oancea văd că și-a făcut o obișnuință din a ataca anumite personaje pe bază de contracte de publicitate, și spun asta în cunoștință de cauză pentru că unul din cele mai mare contracte de-a lungul timplui a fost cu Victor Ponta. Îl deranja foarte mult pe Victor Ponta politica de la B1TV. Eu, lucrând acolo, vă dați seamă că știu foarte bine. Era iritat maxim dl. Ponta de atitudinea celor de la B1TV . Erau acolo mulți care îl incomodau: Sorina Matei, Rober Turcescu, Sabin Orcan, Andreea Pora –  la vremea aceea extrem de vehemenți la dresa dl. Ponta. Mai mult decât atât, la vremea aceea, guvernul Ponta s-a confruntat cu niște manifestații de stradă uriașe, când a fost cu legea Roșia Montană. B1TV a fost unul dintre marii susținătorii ai Roșiei Montane prin numărul mare de spoturi publicitare pe care le-a pe care le-a publicat. Ca să rezolve problema dl Ponta cu dl Oancea a trimis un emisar dl Ponta. Evident, suma a fost cu multe zerouri. Și s-a rezolvat. Au plecat pe rând de acolo și dl Cristoiu, și dl Orcan, și dna Pora, mulți, foarte mulți. Au existat mărturii atât ale Sorinei Matei, cât și ale lui Robert Turcescu că se primeau mesaje să nu se mai spună nimic despre Ponta, să nu se mai facă…

De interes:  Câștigător la Cupa României – Banat FM

Acum dl Oancea vine și continuă aceeași politică și dă lecții cum că este hărțuit. Păi dvs ce ați făcut atâția ani? S-a certat cu familia Voiculescu, cei care până la urmă l-au creat pe dl Oancea pentru că acolo și-a început cariera. S-a certat ca dna Sorina Matei, cu dl Morcan, cu dl Turcescu. Cu toată lumea, i-a luat la rând pe toți”, a afirmat Anca Alexandrescu.

Banii respectivi, a menționat realizatoarea emisiunii, nu erau veniți de la Guvern: „I-am găsit și în niște rapoarte de la ANAF. Niște bani care au venit de la niște firme…”

La rândul său, Dorin Iacob, a spus că Sorin Oancea e „un stăpân al jucăriei de acolo al B1 TV, asta știu dintotdeuna. Un stăpân așa”.

Dorin Iacob a povestit că l-a întâlnit personal, cu ani în urmă, pe acționarul de la B1TV, precizând că mereu a știut despre acesta că „un jucător în lumea politică și în dedesubturile politicii, cu ajutorul instrumentului pe care îl conduce și îl stăpânește: televiziunea unde știu că are 50%, dar are managementul și orcum controla cât de cât și editorial, deși a avut de-a lungul timpului jurnaliști de marcă, cu personalitate, cu viziune proprie. Reușea să fie mai mult sau mai puțin subtil cu aceștia și când cei cu pricina nu au mai vrut să asculte sau nu s-au mai lăsat influențați, se pare că s-au certat și au plecat”. 

De interes:  21 mai

Un alt lucru „delicat” – spune Dorin Iacob – pe care îl știe este că atunci când „statul paralel vrea să își regleze niște lucruri, să dea mesaje, găsea o ușă deschisă la B1TV. Acolo exista o ușă deschisă și era chiar la patron, adică la dl Oancea”. 

„Când se conlucrează cu patronatul unei televiziuni, mie mi se pare extrem de delicat. Riști ca acest loc să îl subordonezi într-un fel sau altul. Dacă din serviciile sectrete și pentru scopuri necesare se conlucrează cu jurnaliști e un firesc peste tot pe planetă”, a adăugat acesta. 

Potrivit Ancăi Alexandrescu, numele lui Sorin Oancea ar fi apărut și într-un dosarul omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu, care susținea că i s-au cerut bani de la niște trusturi de presă, unul dintre ele fiind B1TV. 

De altfel, Anca Alexandrescu a arătat că printre oamenii cu care patronul de la B1TV s-a certat de-a lungul timpului se află și jurnalistul Cătălin Tolontan. „Era o discuție de pe vremea când amândoi lucrau la trustul dl Voiculescu și era vorba despre niște contracte luate de la bănci, de niște împrumuturi… A spus atunci că investițiile de la B1TV nu le-a făcut cu banii de la Voiculescu, că nu sunt banii acționarilor. Atunci a apărut întrebarea cu ce bani a făcut investiția. Au apărut informații că ar fi fost în spate dl Elan Schwartzenberg, că ar fi fost în spate dl Buzoianu (Bogdan) – băieții deștepți din Energie, că ar fi fost în spate dna Udrea. Se pare că dl Oancea a fost cu toată lumea și la momentul oportun a întors armele tot pe bază de contracte de publicitate”. 

De interes:  VIDEO Dezvăluirile lui Negulescu, episodul 3: Coldea suna să se intereseze de dosarul lui Ghiță, de asta s-a rupt binomul Kovesi-Coldea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.