Noile RESTRICȚII oficiale: „În weekend circulația va fi permisă până la 20, iar la firme/operatori economici până la 18:00”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat noile restricții aprobate în ședința de Guvern, joi. Printre noile măsuri care intră în vigoare începând de mâine se numără reducerea programului de funcționare al magazinelor.

„În cursul săptămânii care a trecut am avut o ședință la grupul tehnico științific unde au fost propuse mai multe măsuri discutate astăzi în comitet rezultând hotărârea 20 din 2021.

Măsurile sunt: Referitor la intervalul orar la care este permisă circulația, acolo unde incidența este peste 4 la mie, în timpul weekendului, vineri, sâmbără și duminică, circulația să fie permisă până la orele 20, iar operatorii economici să își desfășoare activitatea până la 18.00.

Totodată, sunt abilitați ministrul Sănătății și miniștrii de resort astfel încât să fie foarte clar la operatorii economici care va fi numărul persoanelor permis înăuntru.

Pentru noaptea de 27.03 și 28.03 măsura va fi limitată până la ora 22.00 pentru persoanele care se vor deplasa pentru sărbătoarea Pesarh.

De interes:  Solstițiul de iarnă 2021. Tradiții și superstiții. Ce să faci neapărat în cea mai scurtă zi - 21 decembrie

Pentru noaptea de 3-4 aprlie, se va permite circulația persoanelor în afara localității pentru deplasarea la slujbele religioase de Paștele Catolic până la ora 02.00. S-a discutat și de perioada Paștelui ortodox care și atunci vor fi stabilite ore de participare. Reglementarea va apărea în următoarea hotărâre de guvern.

Operatorii economici de fitness vor avea activitatea suspendată.

Se va putea călători fără carantină dinspre Marea Britanie”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că în zonele unde rata de infectare depăşeşte 4 la mia de locuitori se vor închide sălile de fitness. În același timp, în zonele unde rata de infectare depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, restricţia de circulaţie din week-end se va aplica şi în timpul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.