Prefectul Capitalei a anunțat RESTRICȚIILE care intră în vigoare mâine: „În weekend nu se va mai putea ieși din București” Mall-urile rămân deschide

 

Prefectul Capitalei a anunțat noile măsuri care vor fi aprobate în ședința de Guven. Potrivit acestuia, în weekend nu se va mai putea ieși din București.

 „Există în plan ca măsurile să vizeze diminuarea programului agenților economici, scăderea orelor până la care putem să ieșim afară din case și circulația în afara Bucureștiului. Pentru școli există deja un ordin comun al Ministerului Educației și Sănătății.

Cu privire la mall-uri vom lua măsuri ca să evităm aglomrația. Sunt măsuri care au fost prevăzute prin măsuri succesive. În mijloacele de transport în comun vom lua măsuri în primul rând să fie informați călătorii, să păstreze distanța, stabilirea fluxului…

Restricțiile vor intra în vigoare mâine seară. De vineri vor fi aplicabile măsurile.

Întrebat dacă ieșirea din București va fi restricționată, prefectul a declarat: „Dacă măsura de a restricționa accesul va fi agreată de Guvern, da”. Întrebat în ce condiții se va putea ieși din București, prefectul a precizat că doar în condițiile în care e deplasare pentru locul de muncă, pentru a însoți persoane bolnave, pentru tratament și alte motive întemeiate.

De interes:  Inflația cu o cifră – Anunțul oficial: 9.4% rata anuală în iulie

Alin Stoica a precizat că este așteptată adoptarea hotărârii de Guvern cu noile măsuri.

„Propunerile vor veni de la Guvern. Mâine la prima oră convocăm CMBSU”, a mai spus prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.