Noi reguli pentru începerea anului școlar în epidemie de coronavirus! Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii trebuie să stea la o distanță de doi metri, relatează Realitatea PLUS. De asemenea, unde nu se poate păstra distanța este necesară montarea separatoarelor între elevi, a precizat Anisie. 

„Prevederi din ghid le-am experimentat deja. Pentru că s-au dezinfectat unitatile de invatamant, au fost realizate circuitele, au purtat masti elevii in timpul examenelor, și personalul din unitatile din invatamant, și a fost respectată distanța pe care, prin ordinul ministrilor Educației și Sănătății, distanță prevăzută în acel ordin, și anume 2 metri față, spate, stânga, dreapta. Începem anul scolar în conformitate cu Ghidul pe care 

Ministerul Sănătății îl va aproba. El este acum în dezbatere publica si această măsură a distanțării este acum modificată”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, aflată la Alexandria, județul Teleorman. 

Ghidul elaborat de Ministerul Sănătății care cuprinde normele pentru redeschiderea școlii în timpul epidemiei de coronavirus a fost publicat în urmă cu o săptămână, pe 18 august, și se află în transparență decizională încă două săptămâni după deschiderea anului școlar 2020-2021. Ordinul de ministru cu regulile sanitare și de protecție din școli în timpul epidemiei de coronavirus poate fi consultat AICI.

De interes:  Bilanț coronavirus 27 mai: 307 de noi infectări și 39 de decese

În legătură cu distanța păstrată între elevi, profesori, la școală, Monica Anisie a precizat că „Ministerul Sănătății a prevăzut o distanță de un metru, și, acolo unde nu se poate realiza această distanțare, să existe separatoare între copii”.

Ministrul Educației a mai spus că „masura cea mai importantă este aceea de a purta mască și de a ne spăla cât mai des pe mâini. Acestea sunt măsurile pe care Ministerul Sănătății le-a prevăzut în Ghid”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.