Ce alegem pentru promovare online: advertoriale SEO sau comunicate de presa?

Cheia succesului pentru orice afacere este un numar cat mai mare de clienti. Pentru acest lucru este nevoie de o cat mai mare vizibilitate in randul potentialilor clienti. Astazi este foarte usor sa ajungi la cat mai multe persoane folosind metodele de promovare online. Pentru a beneficia de publicitate online exista foarte multe variante propuse si recomandate de specialistii in marketing online.

Dintre aceste metode in ultimul timp cele mai eficiente s-au dovedit a fi advertorialele si comunicatele de presa.Fiecare companie poate opta fie pentru una dintre aceste variante atunci cand vine vorba despre promovare online, fie pentru ambele metode. Cu cat se investeste mai mult in promovarea online, cu atat orice business va putea beneficia de mai multa vizibilitate si de o crestere a vanzarilor.

Atat advertorialul, cat si comunicatul de presa sunt metode folosite in orice domeniu de business pentru a face cunoscuta o afacere. Diferenta este ca un advertorial are principalul scop de a vinde un serviciu sau un produs, pe cand un comunicat de presa isi propune sa aduca in atentia publicului interesat lansarea unui produs sau serviciu ori aparitia pe piata a unui brand nou. Tot la diferente vorbim si despre faptul ca advertorialele sunt redactate in stilul editorialistic, pe cand comunicatele de presa sunt scrise sub forma unei stiri.

De interes:  Inflația cu o cifră – Anunțul oficial: 9.4% rata anuală în iulie

Avand in vedere ca ambele metode de publicitate online trebuie sa fie optimizate pentru motoarele de cautare, cuvintele cheie sunt absolut esentiale si pentru comunicate de presa si pentru advertoriale SEO. Este foarte important sa fie utilizate cuvinte cheie relevante si definitorii pentru brand-ul promovat sau pentru produsul adus in atentia cititorilor. De asemenea, fiecare astfel de material de promovare online va contine si un link catre website-ul promovat. In acest mod cei interesati de brand-ul, produsul ori serviciul promovat vor putea accesa website-ul business-ului pentru a fi mai aproape de a deveni client.

Cuvintele cheie nu sunt suficiente pentru eficienta advertorialelor sau a comunicatelor de presa. Este nevoie si de continut de cea mai buna calitate si care sa fie unic. Pentru a te asigura de faptul ca fiecare advertorial sau comunicat de presa respecta toate regulile unei promovari online eficiente poti apela la specialistii in marketing online.

Un alt aspect foarte important pentru ca promovarea prin advertoriale SEO si comunicate de presa sa fie eficienta pentru orice business este website-ul unde urmeaza a fi postate aceste materiale cu rol de promovare. Exista website-uri si platforme online care se bucura de o foarte buna credibilitate in randul consumatorilor de presa online. Cu alte cuvinte, acele website-uri si platforme online care se bucura de increderea cititorilor pot contribui la cresterea notorietatii si reputatiei brand-ului promovat.

De interes:  Ministrul Mediului, Mircea Fechet: ”Lansăm, în premieră, Programul microbuze electrice pentru elevi”

Tocmai de aceea atunci cand vine vorba despre postarea de advertoriale SEO si de comunicate de presa trebuie sa te asiguri de faptul ca aceste materiale sunt publicate pe website-uri si platforme online de incredere. Daca iti doresti sa te bucuri de vizibilitate pentru business-ul tau, atunci poti sa postezi comunicate de presa si advertoriale SEO pe www.ziare-pe-net.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.