Astăzi, 01.08.2020, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș care a aprobat prin Hotararea cu nr. 24 din 01.08.2020, instituirea unor măsuri de limitare a raspândirii infecției cu SARS-CoV-2.
Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura și în spații publice deschise precum: piețe, târguri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.
Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.
Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport precum și copiii cu vârstă mai mică de 5 ani.
Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane in limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.
Operatorii economici care  desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienti la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiune fizică între clienți, inclusiv dansul.
Se interzice funcționarea operatorilor economici (spații destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri și alte asemenea) in intervalul 23.00 – 06.00.
Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până la încetarea stării de alertă. Se exceptează piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.
Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la eveniment, cu excepția sportivilor care se află pe terenul de sport.
Prevederile Hotărârii devin obligatorii pe perioada stării de alertă, începând cu data de 01.08.2020, ora 19.00.

 

De interes:  Petrece un final de vară relaxant în celebra stațiune balneară Baden-Baden. Zboruri direct din Timișoara, de două ori pe săptămână

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.