Dansul, muzica și voia bună au fost elementele de care localnicii din Măcești nu s-au putut despărți în cele două zile dedicate Nedeii.

De la mic la mare, cu toții au fost prezenți joi, 6 iunie, și vineri, 7 iunie, în fața căminului cultural, acolo unde tinerii au dat startul horelor interminabile, jucate până-n zori.

Ca în fiecare an, cei 500 de localnici din comunitatea sârbă nu s-au putut dezice de muzica ce le umple sufletul de bucurie! Drept urmare, din cadrul evenimentului cultural-artistic nu au lipsit soliștii din Serbia (orchestra Slavisa Savic Soder) și nici ansamblurile de dansuri populare sârbești din Clisura Dunării.

Despre ce au însemnat cele două zile de sărbătoare în comunitatea sârbească, președintele Organizației Locale a Uniunii Sârbilor din Măcești, Radoslav Petco, a declarat pentru expressdebanat.ro: „Evenimentul a fost un real succes, iar prezența unui număr mare de oameni în comunitatea noastră denotă că muzica, dansul și tradițiile sârbești au continuitate în zona Clisurii Dunării”.

De interes:  Ecologiștii trag un semnal de alarmă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.