Muzica poate afecta gustul mâncării? [VIDEO] – Banat FM

Muzica poate afecta gustul mâncării? [VIDEO]

Ştiaţi că sunetele înalte ne ajută să percepem mai puternic gustul preparatelor dulci, iar basul ne oferă senzaţia că mâncarea este mai amară?

În ultimii ani, un nou fenomen din lumea culinară cunoscut sub numele de „condimentare sonică” a început să îşi facă apariţia.

Potrivit acestui concept, tipul de muzică sau sunetele pe care le auzi în timp ce mănânci poate afecta aroma generală sau diferite caracteristici ale aromei, cum ar fi percepţia aromei dulci sau acre, iuţeala sau dacă puteţi simţi aroma sau nu.

Vedetele youtube Rhett şi Link de la Good Mythical Morning i-au invitat în emisiunea lor pe cei de la Linkin Park, pentru a verifica studiul efectuat de Universitatea Oxford în acest domeniu.

Printr-o varietate de melodii create special pentru acest experiment, Chester Bennington şi Mike Shinoda i-au ajutat pe cei doi să vadă dacă volumul cântecelor a făcut mai mult sau mai puţin aromată mâncarea, dacă muzica de înaltă tonalitate a făcut ca mâncarea acră să aibă un gust mai dulce sau dacă muzica de joasă tonalitate o face să aibă un gust şi mai acru şi dacă tempo-ul unui cântec ar putea afecta percepţia asupra mâncării iuţi.

De interes:  Lucian Bode le-a cerut prefecţilor să îmbunătăţească informarea cetăţenilor în privinţa vaccinării anti-COVID

Toate cele trei experimente s-au dovedit a fi un succes răsunător şi s-au potrivit cu studiile celor de la Oxford: percepţia unei persoane asupra mâncării poate fi schimbată prin muzică.

Multe experienţe senzoriale din jurul preparatelor culinare şi a băuturilor au un astfel de efect. Alimentele crocante, cremoase sau carbogazoase pe care le îndrăgim sunt asociate de cele mai multe ori cu sunete specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.