Ziua îngheţatei de ciocolată

Deşi, potrivit statisticilor, vanilia este considerată cea mai populară aromă de îngheţată, îngheţata de ciocolată are o istorie mai veche. Prima reţetă de îngheţată de ciocolată a fost documentată în cartea ”The Modern Steward” din 1692.

 

Ziua îngheţatei cu ciocolată este sărbătorită în SUA la 7 iunie (#ChocolateIceCreamDay) şi a fost instituită la propunerea unui producător de îngheţată în scopul creşterii vânzărilor.

Deşi în zilele noastre îngheţata este un produs accesibil, până la sfârşitul anilor 1800 este destinată doar oamenilor bogaţi şi elitelor. Iar asta pentru că erau singurii care îşi permiteau să o importe şi apoi să o congeleze la sosire.

 

Asemenea unei tablete de ciocolată, îngheţata de ciocolată este extrem de versatilă – poate fi adăugată la deserturi, milkshake-uri, poate fi combinată cu o varietate de alimente dulci şi sărate sau chiar cu alte preparate din ciocolată pentru a crea un desert delicios.

Câteva lucruri inedite despre îngheţată:

Romanii trimiteau sclavi pe munte pentru a strânge zăpadă căreia îi adăugau apoi arome de fructe.

De interes:  Bilanț coronavirus 23 octombrie. România a trecut peste pragul de 5.000 de cazuri zilnice

În Hawaii există un arbust (Inga edulis) al cărui fruct, sub formă de păstăi, are gust de îngheţată.

 

Recordul mondial pentru mâncat îngheţată a fost doborât în 2017 când Miki Sudo a mâncat 16,5 cutii de îngheţată în şase minute.

În 2016, americanii au consumat 2,7 miliarde de litri de îngheţată.

Este nevoie să muşti de 50 de ori dintr-un cornet de îngheţată pentru a-l termina, potrivit cercetătorilor.

Ciocolata este glazura preferată peste îngheţată.

Cea mai potrivită zi pentru a mânca îngheţată este duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.