Prima reacție după decesul femeii din Bacău la câteva ore după vaccinarea împotriva COVID-19 a venit din partea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență. Raed Arafat a făcut precizări, în exclusivitate, vineri seară, la „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS. 

„Nu știu cazul, dar daca Comitetul pentru coordonarea vaccinării s-a pronunțat, înseamnă că ei știu mai multe date despre împrejurările decesului.

A mai fost o știre acum câteva zile despre o persoană care a decedat la doua zile. Era vorba de un infarct, care nu putea fi corelat cu administrarea vaccinului.

Din păcate se poate intâmpla, vaccinezi și se intâmplă decesul. 

Dacă DSP a declarat, înseamnă că au date concrete. Faptul ca decesul apărut la o zi de la vaccinare înseamnă că nu e corelat cu vaccinarea”, a declarat Raed Arafat, în exclusivitate, vieri seară, la „Legile puterii”.

Reamintim că vineri seară a fost anunțat decesul unei femei din Bacău, de 73 de ani, la câteva ore de la administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19.

De interes:  Care sunt cele mai versatile camasi

Citește și O femeie din Bacău a murit la câteva ore după ce a fost vaccinată anti-Covid

Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare a anunțat că vineri, „în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare”.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca  „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, a mai transmis CNCAV.

De interes:  Bilanțul COVID-19. 6.546 de noi cazuri în țară. Distribuția cazurilor, pe județe

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.