Modernizarea căii ferate Arad-Timişoara-Caransebeş va costa aproximativ 8 miliarde lei

Modernizarea căii ferate pe ruta Arad-Timişoara-Caransebeş va costa în total aproximativ opt miliarde de lei, iar la final durata de deplasare cu trenul se va înjumătăţi.

Autorităţile din Arad au prezentat proiectul modernizării căii ferate Arad-Timişoara-Caransebeş, chiar în Gara Arad, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Reprezentanţi ai CFR au arătat că modernizarea presupune inclusiv dublarea liniei, care în mare parte din traseu este simplă.

Viteza comercială va creşte la o medie de 125 km/h, faţă de 59 km/h în prezent, şi va putea fi atinsă o viteză maximă, pe noua cale ferată, de 160 km/h.

Conform prezentărilor făcute de autorităţi, durata de parcurgere a distanţei dintre Arad şi Timişoara va scădea la 28 de minute, faţă de peste 60 de minute în prezent, iar între Arad şi Caransebeş va ajunge la 77 de minute, faţă de 153 de minute în prezent.

Proiectul este împărţit în patru loturi, pe cele două dintre Arad şi Timişoara lucrările urmând să coste aproape 4 miliarde de lei. La o sumă similară se va ridica costul modernizării pe celelalte două loturi până la Caransebeş.

De interes:  ACS Banat Girls, vicecampioană națională la fotbal în sală! – Banat FM

Traseul căii ferate va fi uşor modificat, între Arad şi Timişoara, pentru a se elimina curbele strânse şi a permite astfel viteze de deplasare mai mari.

Autorităţile estimează că lucrările vor fi finalizate peste trei ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.