Cum să te pregătești așa cum trebuie pentru concediu

A sosit vara, anotimpul în care cei mai mulți dintre noi se bucură de un binemeritat concediu după un an greu la serviciu, plin de provocări, termene limită și multe altele. Cel mai probabil, cât de curând tu și ceilalți membri ai familiei vă veți urca în mașină și veți pleca la drum către destinația aleasă. Pentru a nu avea parte însă de o vacanță cu peripeții, trebuie să te pregătești așa cum trebuie. Printre aceste pregătiri pe care le faci trebuie să se afle și verificarea autoturismului, făcută cu simț de răspundere. Da, chiar dacă ai um BMW, o mașină la superlativ din toate punctele de vedere, tot se impune să faci aceasră verificare.

Nu îți transforma concediul într-o căutare a unui service

Niciodată nu lăsa verificarea mașinii pe ultimul loc, sau și mai grav, să ignori complet acest aspect. În cazul în care pleci la un drum lung, chiar peste hotare, ai nevoie ca autoturismul tău să funcționeze ceas, după cum se spune. În plus, dacă faci această verificare măcar cu o săptămână înainte de plecarea în concediu, chiar ai timp să remediezi eventualele probleme care pot fi depistate. Și, într-un service auto profesionist, vei avea parte de o verificare făcută cu simț de răspundere, iar o revizie motor BMW X6 M50d F16 nu ridică niciun fel de probleme. Dar, hai mai bine să vedem care sunt operațiunile prin care trebuie să treacă mașina ta înainte de a pleca în concediul atât de mult visat și plănuit cel puțin câteva luni.

De interes:  Anca Alexandrescu aruncă bomba: Când pleacă Nicolae Ciucă din Guvern – Strategia PSD și PNL după protestele profesorilor

Presiunea în anvelope

De regulă, această verificare trebuie să aibă loc lunar, și neapărat înainte de un drum lung, precum cel pe care urmează să îl faci. De asemenea, nu uita că trebuie verificată și presiunea din roata de rezervă, o operațiune destul de des neglijată. Din portbagajul mașinii tale nu trebuie să lipsească uneltele necesare de care ai nevoie pentru a schimba roata – atunci când este cazul. De asemenea, nu pleca la drum dacă anvelopele au urme de umflături, lovituri sau alte probleme.

Trusa de urgență

Dacă pleci la drum cu copii mici, atunci știi și tu că se adună o mulțime de bagaje, încât ai impresia că toată casa se regăsește în portbagajul mașinii. Dar, oricât de multe ar fi, sigur se mai găsește loc și pentru trusa de urgență, în care se află obligatoriu stingătorul, kitul de prim ajutor, cabluri de pornire, o lanternă cu baterii noi și baterii de rezervă, unelte de bază, alimente care nu se strică și apă.

Ștergătoare de parbriz

Chiar dacă este vară și te gândești că sigur nu vei avea nevoie de ele, tu verifică totuși și ștergătoare de parbriz. Cu timpul, cauciucul acestora se degradează, iar un parbriz murdar nu îți oferă cea mai bună vizibilitate, cu atât mai mult cu cât, cel mai probabil, va trebui să conduci și noaptea. Și, dacă tot ai ajuns aici, nu uita nici de vasul cu lichid de parbriz.

De interes:  Primii 20 de milioane de euro pentru tramvai la Reșița – Banat FM

Instalația de climatizare

Este vară, cald, drumul lung, cum ai putea rezista fără aer condiționat? Chiar și dacă mergi la munte, căldura îți poate face probleme, așa că nu neglija cerificarea instalației de climatizare.

Actele mașinii

Toate documentele, atât ale voastre, cât și ale mașinii, trebuie să fie în perfecă ordine, să nu fie expirate și să se prezinte bine. Nu uita și de copii după garanția mașinii, talonul, asigurările și tot ce mai este nevoie. actele mașinii. Întotdeauna fă copii după cele mai importante acte, pe care nu le păstra însă la un loc cu originalele, din motive demne de înțeles.

Verificarea bateriei

Nu este nevoie să detaliem cât de importantă este verificarea bateriei, din toate punctele de vedere. Bornele trebuie să fie bine fixate și să nu fie murdare, dar este nevoie și de o verificare pe tester.

Nu uita de revizii

Pentru a prelungi durata de viață a mașinii tale, reviziile periodice sunt mai mult decât indicate. De preferat, înainte de a pleca în concediu, să faci o astfel de revizie, pentru ca să ai siguranța că poți pleca liniștit în vacanță. Cu atât mai multă este nevoie de așa ceva dacă ți-au apărut mesaje de eroare la bord. Un service autorizat BMW este cel care îți este de mare ajutor atunci când vine vorba despre pregătirea mașinii pentru drumul lung care urmează să îl parcurgă.

De asemenea, poți să ai preventiv, la tine, un litru de ulei de motor, pentru eventualitatea în care s-ar putea să fie nevoie să îl completezi pe drum.

De interes:  Trafic feroviar blocat după ce o locomotivă a luat foc între Timișoara și Arad

O călătorie cu cei mici, o adevărată provocare

Să pleci la drum lung cu copiii mici poate fi destul de stresant, însă dacă te pregătești așa cum trebuie nu ar trebui să ai dificultăți prea mari. Prin urmare, ai grijă ca în interiorul mașinii să fie perfect curat, iar la îndemâna lor să se afle o cutie cu unele dintre jucăriile sale preferate. Mereu la îndemână trebuie să se afle și șervețelele, care sunt esențiale în acest sens. Nu mai detaliem cât de important este faptul ca scaunul auto să fie cel potrivit, să fie montat corect, și mai ales, să fie folosite și centurile de siguranță. Am văzut mult prea multe știri cu accidente auto în care cei mici chiar și-au pierdut viața, și nu vrem să devii și tu o statistică rece.

Muzică, gustări și jucării

Pentru a-i face pe cei mici să fie mult mai înțelegători pe drum ai nevoie de muzica lor preferată, gustări, jucării, și nu uita nici de acele acadele menite să le reducă răul de mașină. Optează pentru gustări simple și sănătoase, care să le potolească foamea, dar nici să nu îți facă mizerie în mașină.

Plănuiește atent drumul și ai grijă să incluzi și multe opriri care te vor odihni și pe tine, dar și pe cel mic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.