Minivacanța de Rusalii, aglomerație la frontiera de vest

Mulți romani care vor să se bucure de minivacanța de Rusalii au ales să treacă graița de vest, ceea ce a dus la formarea cozilor în vămi. La Nădlac sunt deschise 6 artere pentru ieșire. Timpul de așteptare mare este dat de controlul amănunțit efectuat de autoritățile maghiare în vederea prevenirii răspândirii COVID-19.

Și cei care doresc să intre în țară, din Ungaria, pe la Nădlac, au de așteptat. Ei stau jumătate de oră pentru a trece de controlul polițiștilor și triajul epidemiologic al medicilor.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată, în ultimele 24 de ore, de aproximativ 37.100 de persoane şi 16.400 de mijloace de transport (8.700 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.600 de persoane cu 8.200 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 6.234 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 2.749 (din care 997 pe jos), P.T.F. Borş – 1761, P.T.F. Nădlac II – 1.002, P.T.F. Petea – 553, P.T.F. Urziceni – 82.

De interes:  Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din trei judeţe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.