Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu: proiectul șoselei Timișoara-Moravița intră în linie dreaptă

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a fost într-o vizită în Timișoara. El vorbit despre șoseaua Timișoara-Moravița, dar și despre modernizarea Gării de Nord.

Dupa ce in urma cu cateva zile, Sorin Grindeanu a primit vizita ambasadorului Serbiei in Romania, vineri la Moravita s-a desfasurat o intalnire a grupului romano-sarb.

„A fost o intalnire a grupului romano-sarb la Moravita. Va spuneam ca exista cateva puncte care trebuie sa fie depasite, astfel incat acest proiect sa intre pe fagasul normal, sa putem face licitatia pentru executie. S-au depasit majoritatea punctelor care erau cu semnul intrebarii. In urmatoarele 2 saptamani sa se finalizeze acordul bilateral intre Romania si Serbia, astfel incat in cadrul vizitei pe care o voi avea la sfarsit de martie – inceputul lunii aprilie, la Belgrad, sa semnez cu omologul sarb acordul bilateral” a spus  Sorin Grindeanu.

Acesta consideră că până la începerea efectivă a proiectului, șoseaua care momentan este prevăzută ca „drum expres” va fi până la urmă autostradă. „Profilul era de drum expres până la Voiteg. De la Voiteg la Moravița era efectiv la profil de o bandă pe sens. Acest tronson Timișoara – Moravița e prins în master planul aprobat de Comisia Europeană. Așa au avut grijă de proiectele din Timiș unii, asta am găsit când am venit la minister. Prima fază a fost schimbarea la profil de drum expres, acum așa funcționează proiectul, la două benzi, fără bandă de urgență. Odată cu semnarea acordului, mai sunt chestiuni puține de stabilit, sunt sigur că profilul va fi de autostradă. Cei care au făcut studiile acum un an, când au calculat coeficientul de trafic, au luat în calcul doar partea română, trebuie un coeficient mai mare. Inclusiv acest ultim punct sunt 100% convins e înlăturat, va fi autostradă. Din acest motiv e important acordul respectiv”, a mai spus ministrul Transporturilor

De interes:  Licitație pentru construcția tunelurilor pentru urși de pe autostrada A1

 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.