Lista localităților a fost întocmită de Ministerul Educației în funcție de rata de incidență din ultimele 14 zile.

Este vorba de peste 1.100 de localităţi în scenariul galben. Potrivit listei, cea mai mare rată de infectare din ţară, de 8,37 la 1.000 de locuitori, este înregistrată în localitatea Berzoia din judeţul Caraş-Severin. 

CARE sunt scenariile reveniri ila școală din 5 mai 2021

Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Scenariul 1

Scenariul verde prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, în localităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori. 

Scenariul 2

Scenariul galben presupune:

De interes:  Femeie gravidă rămasă încarcerată în mașină, după un accident petrecut în județul Timiș. A intervenit elicopterul SMURD

a) Participarea zilnică, cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi  a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, precum şi a elevilor din învăţământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, acolo unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină.

Potrivit ordinului comun, este permisă organizarea orelor remediale, cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ, dacă la nivelul localităţii nu este declarată starea de carantină, sub condiţia asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, respectiv, distanţare corectă, aerisirea frecventă a spaţiilor, respectarea normelor de igienă şi  purtarea obligatorie a măştii de protecţie.

Este permisă participarea preşcolarilor/elevilor din învăţământul special, cu prezenţa fizică, la nivelul tuturor grupelor/claselor, în toate unităţile de învăţământ care funcţionează în localităţi în care nu este declarată starea de carantină, sub condiţia asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars COV-2, repectiv, distanţare adecvată, respectarea normelor de igiena şi asigurarea ventilării regulate a spaţiilor.

De interes:  VIDEO Dezvăluiri EXCLUSIVE, la Realitatea PLUS. Adrian Severin, despre cum a pornit statul paralel în România

Când este permisă purtarea vizierelor 

„Personalul didactic/nedidactic şi personalul didactic auxiliar implicat în procesul de învăţământ prevăzut la alin (7) are obligaţia să poarte mască în permanenţă în cancelarie, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor atât în interior cât şi în exterior, precum şi în sălile de clasă, cu exceptia situaţiilor în care procesul specific de predare/învăţare/recuperare impune un contact vizual complet, caz în care vor folosi viziere şi vor evita în permanenţă contactul faţă în faţă cu copiii la o distanţă mai mică de 2 m”, potrivit ordiului comun al ministerelor Educației și Sănătății.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în urmă cu o săptămână, o decizie prin care se permite ca elevii din învăţământul special să participe fizic la ore, indiferent de rata de infectare din localitate, dacă localităţile nu sunt în carantină. De asemenea, efectivele claselor terminale, care fac ore fizic, nu mai trebuie înjumătăţite. Ulterior a fost publicat și Ordinul comun al celor două ministere.

De interes:  CSM Reşiţa continua seria meciurilor de pregătire şi campania de achiziţionare de abonamente pentru noul sezon – Banat FM

Citește și A fost publicat ORDINUL comun pentru revenirea elevilor în școală după Paște. SCENARII și CONDIȚII în pandemie – DOCUMENT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.