Cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare si importanta consultatiilor cardiologice

Numarul persoanelor diagnosticate cu boli cardiovasculare este foarte mare la nivel mondial. Indiferent de nivelul de educatie si de nivelul de trai, se pare ca bolile cardiovasculare sunt printre primele in topul afectiunilor care impacteaza viata oamenilor. In multe dintre cazuri aceste afectiuni cardiovasculare conduc la deces.

Bolile cardiovasculare trebuie sa fie evaluate de un medic cardiolog, iar diagnosticul se pune in urma unei evaluari specializate. In aceeasi masura, chiar daca nu exista simptome care sa duca cu gandul la vreo afectiune cardiologica, se recomanda ca periodic sa ne programam la o consultatie de cardiologie Piatra Neamt.

Afectiuni medicale si boli asociate sistemului cardiovascular

Statisticile vorbesc despre peste 30% dintre decese ca fiind cauzate sau provocate de catre bolile cardiovasculare. In acest context nu este deloc de neglijat un consult de specialitate la un medic cardiolog.

Printre cele mai des intalnite boli cardiovasculare care sunt diagnosticate si tratate de catre un specialist in cardiologie regasim bolile arteriale coronariene, cardiopatia ischemica, atacurile vasculare cerebrale, reumatismul cardiac, aritmia cardiaca, insuficienta cardiaca sau boala valvuara.

De interes:  Sondaj INSOMAR: PNL pe primul loc în opțiunile electoratului, George Simion îi devansează pe Barna și Cioloș

Cauzele care favorizeaza sau duc la aparitia bolilor cardiovasculare se pot datora atat aspectelor genetice sau ereditare, cat si stilului de viata nesanatos. In cazurile in care factorul genetic sau ereditar ori anumite malformatii genitale au dus la aparitia bolilor cardiovasculare medicul nu poate decat sa caute sa amelioreze impactul asupra vietii pacientului. In alte cazuri recomandarea schimbarii stilului de viata sau indicarea unor tratamente pot sa ajute semnificativ la diminuarea efectelor afectiunilor cardiovasculare.

Toate afectiunile amintite anterior pot fi evaluate, diagnosticate si urmarite de catre un medic cardiolog. Este important sa apelezi la un specialist imediat ce observi anumite simptome care te pot duce cu gandul la probleme cardiovasculare sau daca in familie exista un istoric cu afectiuni cardiovasculare.

Manifestari care pot indica simptome ale afectiunilor cardiovasculare

Exista o paleta diversificata de simptome care te pot convinge ca este momentul sa te adresezi unui medic specializat in cardiologie Piatra Neamt. In cazul bolii arteriale coronariene vorbim despre manifestari precum functionarea improprie a arterelor care ofera alimentarea muschiului inimii cu suficient sange, oxigen sau nutrienti. Acest lucru este consecinta depozitelor de colesterol la nivelul arterelor sau a inflamatiei. Simptomele sunt date de dureri in piept si dificultati de respiratie.

De interes:  „Flurona” – combinația de gripă și Covid – a fost despistată încă de anul trecut în România

Aritmia are drept manifestari batai neregulate la nivelul muschiului inimii si putem vorbi despre doua categorii ale acestei afectiuni, tahicardia si bradicardia. Tahicardia inseamna batai mult mai rapide ale inimii. De cealalta parte bradicardia inseamna batai mai incete ale inimii. Drept simptome putem aminti dureri in piept, oboseala, anxietate, ameteala, transpiratie si batai neregulate la nivelul inimii.

Manifestarile in cazul reumatismului cardiac sunt oboseala, durerea in piept si senzatia neplacuta de sufocare. Pentru insuficienta cardiaca simptomele care trebuie sa fie un semn de alarma se refera la oboseala, slabiciune generala, palpitatii, batai neregulate ale inimii, puls foarte ridicat si uneori edem al membrelor.

Pentru investigatii medicale care sa ofere un diagnostic precis este recomandat sa apelezi la un centru medical pentru cardiologie Piatra Neamt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.