Menține bucătăria confortabilă și curată prin realizarea corectă a unui sistem de ventilație

Unul dintre lucrurile la care oamenii uită de obicei să se gândească este ventilația bucătăriei. Fumul, grăsimea, căldura, apa, alimentele și mirosurile sunt produse secundare ale gătitului care scapă în aer în timpul utilizării bucătăriei.

De aceea, scopul principal al ventilației din bucătărie este reducerea acestor produse secundare prin diminuarea mirosurilor, minimizarea condensului și a umidității și controlând căldura nedorită. De asemenea, aceste reziduri sunt extrase în exteriorul casei. 

O hotă, sau un ventilator plasat deasupra plitei, poate, de asemenea, să prindă grăsimea de gătit și să o împiedice să stropească peste tot în bucătărie și în mobilierul tapițat din apropiere.

 

Pentru a îți menține bucătăria confortabilă și curată, iată ce trebuie să știi înainte de a lua decizia corectă cu privire la un sistem de ventilație pentru bucătărie

 

Există multe tipuri de modele de hote care nu se limitează la: suporturi de sub dulap, suporturi de perete, suporturi pe tavan sau insulă, ventilație cu curent descendent, blocuri de alimentare cu ventilator și ventilatoare de perete. 

Opțiunile de design sunt adresabile și pentru toate sistemele de ventilație, permițându-ți alegerea de unor modele după culoare, materiale cum ar fi oțelul inoxidabil sau alte finisaje metalice.

De regulă, poți opta simultan pentru mai multe tipuri de sisteme, cum ar fi o hotă de ventilație deasupra aragazului, o hotă de bucătărie sub forma unui ventilator în perete pentru a face o evacuare mai amplă. 

De asemenea, majoritatea aparatelor de gătit au ventilatoare care elimină în exterior produsele reziduale. De aceea, aceste electrocasnice trebuie poziționate în zone în care se poate asigura ventilația din cameră.

Totodată, pentru a alege ce ai nevoie trebuie să știi că eficiența ventilației este măsurată prin câți cubi cubi de aer elimină sistemul pe minut. Acest număr sau indicator ar trebui să se potrivească cu puterea de energie a cuptorului. 

De exemplu, plitele “profesionale” pot genera cantități uriașe de căldură, în funcție de setare. Daca ești intr-un restaurant, evident vei avea nevoie de un sistem de ventilatie mai mare. Dar dacă vei alege un cuptor electric incorporabil modern, cum găsești online la altex.ro, atunci vei găsi exact specificațiile tehnice și pentru sistemul de ventilație.

De asemenea, în funcție de distanța la exterior a sistemului de ventilație, de tipul și numărul de coturi, precum și de rezistența plăcii de perete și a clapetei, puterea poate fi redusă considerabil. 

Atunci când alegii un sistem de ventilație, trebuie să înțelegi puterea și dimensiunea și poziționarea hotei, precum și lungimea și designul conductelor din casei ta. În plus, ar trebui să vă alegi spre o ventilație mai puternică dacă gătești frecvent mâncare asiatică sau prăjiți foarte des.

Indiferent de modelul pe care îl alegeți, asigurați-vă că îl porniți imediat ce începeți să gătiți. De asemenea, sistemele de ventilație trebuie curățate o dată la 3 luni. Unele chiar alunecă în mod convenabil și se potrivesc pe raftul superior al unei mașini de spălat vase.

 

De interes:  Ionel Pascotă, cercetat pentru avere nejustificată! Ce spune multiplul campion de motociclism despre acuzații?

Sursa Foto: Pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.