Marcel Ciolacu pune piciorul în prag: „Oameni buni! Este inacceptabil așa ceva. Nu cred că statul român mai poate suporta”

Marcel Ciolacu a făcut declarații dure în legătură cu infrastructura stufoasă a statului din acest moment, în perspectiva restructurărilor care vor urma. Premierul a confirmat că există un draft de lucru la Ministerul de Finanțe.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri în deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni, că nu putem să avem cei mai mulţi ordonatori de credite din lume, el considerând că ”este inacceptabil aşa ceva”. ”Nu trebuie fiecare să facă achiziţii publice. Acelea să pot face centralizat, la nivel de consiliu judeţean”, a mai spus şeful Executivului, el precizând că nu crede că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă.

”Era normal să existe un draft de lucru la Ministerul de Finanţe. Acel draft a mers la presă, nu mă deranjează cu nimic, foarte bine, că nu are nimeni nimic de ascuns. Poate în urma feedback-urilor remediem anumite lucruri. dar, oameni buni, nu putem să avem cei mai mulţi ordonatori de credite din lume. Este inacceptabil aşa ceva. Nu poţi, fiecare bibliotecă, fiecare teatru mai mic sau mai mare, fiecare agenţie mai mică sau mai mare, toţi suntem ordonatori de credite”, a spus premierul.

De interes:  Noul ministru al Educației, Monica Anisie, anunță reducerea numărului de secretari de stat

Marcel Ciolacu a arătat că ”rolul unui director de teatru e să conducă activitatea culturală”.

”Rolul unei agenţii pentru tineret e să conducă activitatea tineretului, nu să aibă în subordine o structură cu servicii suport cât Teatrul naţional un teatru de provincie. Confundăm lucrurile. Apoi vin şi spun că directorul de la TNB trebuie să aibă acelaşi salariu cu directorul unui teatru de provincie. În ce lume trăim? O să aranjăm lucrurile în ordinea lor. Eu nu mai doresc atâţi ordonatori de credite. Nu trebuie fiecare să facă achiziţii publice. Acelea să pot face centralizat, la nivel de consiliu judeţean. Să cumperi un creion îţi trebuie şef la juridic, specialist în achiziţii, că nu e simplu, trebuie să faci caiet de sarcini, încă cinci pentru comisie… Asta e infrastructură comunistă. Trăim în alte vremuri. Nu atinge nimeni activitatea de cultură, de tineret”, a precizat Ciolacu.

”Nu cred că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă”, a mai spus el, în cadrul întâlnirii cu tinerii, la deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni.

De interes:  Adolescent de 15 ani, înecat în râul Bega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.