Marcel Ciolacu a ameninţat, luni seară că, în cazul în care PNL nu va susţine pachetul fiscal pregătit pentru a diminua deficitul bugetar îşi va depune mandatul de premier, situaţie în care s-ar ajunge la alegeri anticipate. Premierul spune că face reformă „cu mandatul pe masă”.

Marcel Ciolacu a declarat că ”e posibil să pierd niște voturi, îmi asum, voi explica și în partid. Dar acasă, când mă uit în oglindă, știu că am făcut ce e corect pentru România, țara în care crește copilul meu”.

„Dacă liberalii nu înțeleg situația și ce e în joc, eu îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri. Am și eu răbdarea mea. Jocul e peste capul lui Ciolacu și al lui Ciucă, ce se joacă în acest moment regional”, a spus Marcel Ciolacu, la un post TV.

”Eu nu îmi permit să pierd aderarea la OCDE. Îmi asum măsurile cap-coadă. România nu își mai poate permite această situație”, a mai spus Ciolacu.

De interes:  SUA, dispusă să găsească banii furați din România. Bobby Păunescu avertizează

Premierul României, Marcel Ciolacu, a prezentat luni seară un plan cuprinzător pentru a aborda provocările economice actuale. Prim-ministrul a spus că vor fi emise trei Ordonanțe de Urgență (OUG) menite să combată dificultățile economice și să asigure stabilitatea financiară a țării.

„Vor fi date trei OUG. Una cu măsuri fiscale, una cu reorganizări și alta cu măsuri împotriva evaziunii și infracțiunilor fiscale.

Era o știre prezentată de rău, că statul ia 50 la sută din veniturile nejustificate. Dacă nu poți justitfica de unde ai banii, nu îi ia statul. 

Când faci digitalizarea ANAF-ului, nu o poți face fără vamă. Nu a fost rea taxa unică. Greșeala a fost când s-a desființat. Se va merge pe o impozitare progresivă. Nu poți să ai într-un stat european paradis fiscal”, a spus Marcel Ciolacu, luni seara, la un post TV.

Majorări pentru accize la tutun și la redevențe

„Eu nu vin cu taxe noi, e posibil să fie la țigări, e posibil să fie o mărire de acciză, să fie la redevențe măriri. Va fi o măsură și aici are dreptate și CE, trebuie să fie echitabilă. Nu poate să fie pentru o categorie într-un fel, pentru o altă categorie într-un fel. Asta e, suntem balcani, eu nu vreau să spun că a fost corupție la nivel guvernamental sau parlamentar când s-a făcut această excepție prin legi, prin ordonanțe, fiecare cum i-a trecut prin cap”, a declarat Marcel Ciolacu.

De interes:  Trustul Realitatea nu se lasă intimidat! Minciunile lui Thuma, demontate. Ancheta continuă - care este adevărata față a președintelui CJ Ilfov?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.