Juniorii pregătiți de Cristian Petcu la LPS Banatul s-au impus cu 6-0 în meciul cu FCSB, în returul semifinalelor Ligii Elitelor U17. După 3-3 în tur, în meciul televizat din curtea liceului, unde au crescut generații de campioni, bănățenii au impresionat sub ochii selecționerului Cosmin Contra.

Banatul a deschis scorul încă din minutul 5, după un gol al lui Alexandru Benea. Timișorenii au dominat repriza, dar spre finalul primelor 45 de minute, FCSB a primit un penalti. Portarul Mario Cassian Ștefan a intervenit însă în fața lui Bătănași. La pauză s-a intrat cu avantaj minim, dar, în repriza secundă, Banatul s-a dezălănțuit. A fost o dublă a lui Ion Vasluian, urmată de golurile lui Denis Tymos, Gheorghiță Bostan și Lucian Simedru. Interesant că LPS a avut în echipă un jucător cu numele Adrian Ilie, iar FCSB, un Răzvan Marin. În finală, LPS Banatul va înfrunta Viitorul!

LPS Banatul: Cassian Mario Ștefan, Mădălin Sturzu, Alexandru Benea, Cosmin Gladun, Adrian Ilie, Giovani Nikolic, Lucian Simedru, Ioan Derbac, Marjan Maric, Denis Giurgiu, Zoran Mitrov.

Rezerve: Alexandru Dogaru, Ion Vasluian, Demis Tymos, Milan Pantea, Gheorghiță Bostan, Patric Vegh, Bogdan Siminiceanu.

De interes:  Un nou proiect pentru AquaCaraș

Antrenor: Cristian Petcu

FCSB: Andrei Ionescu, Robert Tudor, Raul Bolohan, Ionuț Bătănași, Ciprian Timiș, Adrian Niță, Vlad Șerbănescu, Andrei Pandele, Răzvan Marin, Alex Trifan, Robert Trușcă.

Rezerve: Robert Culianu, Luca Andronache, Antonio Dumitrescu, Robert Popescu, Andreas Chirițoiu, Claudiu Negoescu, Denis Bolenyi.

Antrenor: Cristian Teacă

Zoran Mitrov, pe urmele lui Luchin!

Din generația talentată, unii jucători au șansa să plece chiar din vara aceasta în străinătate. Este și cazul lui Zoran Mitrov, care era convins că LPS va obține un succes clar. „Ne-am pregătit foarte bine săptămâna aceasta, am intrat încrezători și cred că s-a văzut rezultatul. Noi în deplasare jucăm mereu prost, nu ne adaptăm bine. În rest, acasă, toate scorurile sunt mari. Finala va fi în deplasare, dar am mai jucat acolo. Cred că vom lua titlul, suntem foarte bine pregătiți, avem o perioadă foarte bună și sunt încrezător în mine și colegi că putem câștiga”, a precizat fotbalistul.

Purtător al tricoului cu numărul 10, Mitrov are deja mai multe oferte, inclusiv din străinătate, și e foarte posibil să se despartă de Timișoara chiar din această vară. „Sunt foarte bucuros să port numărul 10. Este un număr greu și vreau mereu să-mi fac treaba bine. Îl cunosc foarte bine pe Luchin, pe părinții lui îi știu foarte bine. Vreau să-mi dea un sfat foarte bun. Dacă mă pregătesc în continuare, sunt serios, pot să-l depășesc. Mă aștept ca în vară să plec undeva unde să fie bine. Am ceva oferte, am fost în probe la Sassuolo. Acolo am văzut că mă descurc bine și aș vrea să ajung în Italia”, a spus Mitrov, care a început fotbalul la Sânandrei. De 4 ani e la LPS Banatul.

De interes:  4 motive pentru a purta ochelari de soare pe timp de iarna

Duckadam de Timișoara visează la Anglia și Germania!

După 3-3 în tur, portarul Mario Ștefan a apărat impecabil în retur și a precizat că nu avea nicio emoție în privința calificării. „Ne-am mobilizat foarte bine în săptămâna aceasta în care am pregătit jocul. I-am văzut pe băieți foarte nerăbdători să jucăm. M-am așteptat pe deplin la un astfel de rezultat. În tur am jucat noi mai prost. Va fi un meci foarte greu cu Viitorul, dar sperăm să-l câștigăm tot așa, lejer”, a precizat Ștefan. Portarul timișorean a spus că nu l-a observat pe Cosmin Contra, dar că speră ca selecționerul să-l fi remarcat: „Nu l-am observat. Sper ca m-a remarcat și pe viitor aștept o convocare”, a rspus jucătorul care, de la 6 ani, joacă pentru LPS Banatul.

Ștefan a făcut un meci mare și spune că se regăsește puțin în povestea lui Duckadam, deoarece și-a mai scos colegii din situații dificile. „Pot să spun că da, mă pricep foarte bine la lucrurile de acest fel. Mi-am scos de multe echipa din asemenea situații. Pot să spun că mă pricep. Mă uit doar la minge , niciodată în ochi adversarului și la picior”, a precizat portarul despre secretul său. Mario Ștefan vrea să plece și el în străinătate și, deși îl are ca idol pe Iker Casillas, vrea în alte campionate. „Sper să ajung cât mai sus la o echipă foarte bună. Sper un viitor reușit. Ar fi frumos Anglia. Și Germania mi-ar plăcea”, a mai spus juniorul.

De interes:  Cum sa porti cizme lungi in 2023?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.