Lumea nu-i ştie sau i-a uitat. Oameni care au inventat componente şi tehnologii esenţiale pentru electronicele de astăzi – Fujio Masuoka, memoria flash şi Ted Hoff, microprocesorul

Galaxy Note 8 şi iPhone X nu ar fi fost posibile fără ei. Oameni care au inventat componente şi tehnologii esenţiale din electronicele de astăzi, dar pe care lumea nu-i ştie sau i-a uitat

Când se gândesc la figuri din tehnologie, oamenilor le vin în minte nume precum Jeff Bezos, Bill Gates, Steva Jobs sau Mark Zuckerberg. Asta deoarece aceşti oameni sunt sau au fost foarte vizibili datorită companiilor uriaşe pe care le-au fondat şi a miliardelor de dolari pe care le au în conturi. Însă, niciunul dintre ei nu ar fi ajuns atât de sus fără invenţiile anterioare ale unor deschizători de drumuri.

Fujio Masuoka – memoria flash

Memoria flash este principalul mediu de stocare în dispozitivele electronice de astăzi. Tehnologia (atât de tip NOR cât și de tip NAND) a fost inventată de către Dr. Fujio Masuoka în 1980, pe când lucra la compania Toshiba. Invenţia a fost prezentată pentru prima dată în 1984 la IEDM (International Electron Devices Meeting), în San Francisco. Conform Toshiba, numele de „flash” a fost sugerat de colegul lui Masuoka, Shoji Ariizumi, deoarece procesul de ștergere îi amintea de blițul unei aparat foto cu bliț (în engleză: flash).

De interes:  100% TU DECIZI! Sebastian Moise, deputatul intermediar de terenuri de la PMP

Ted Hoff – microprocesorul

Fost inginer la compania americană Intel, Marcian „Ted” Hoff inventa în 1971 procesorul pentru computere. Primul model s-a numit Intel 4004 şi avea 2.300 de tranzistoare. Intel 4004 era mai puternic decât supercomputerul ENIAC construit în 1940 şi care cântărea 30 de tone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.