Lumea nu-i ştie sau i-a uitat. Oameni care au inventat componente şi tehnologii esenţiale pentru electronicele de astăzi – Douglas Engelbart, mausul pentru computer şi Reynold Johnson, Hard Disk-ul

Galaxy Note şi iPhone X nu ar fi fost posibile fără ei. Oameni care au inventat componente şi tehnologii esenţiale din electronicele de astăzi, dar pe care lumea nu-i ştie sau i-a uitat.

Când se gândesc la figuri din tehnologie, oamenilor le vin în minte nume precum Jeff Bezos, Bill Gates, Steva Jobs sau Mark Zuckerberg. Asta deoarece aceşti oameni sunt sau au fost foarte vizibili datorită companiilor uriaşe pe care le-au fondat şi a miliardelor de dolari pe care le au în conturi. Însă, niciunul dintre ei nu ar fi ajuns atât de sus fără invenţiile anterioare ale unor deschizători de drumuri.

Douglas Engelbart (1925 – 2013) – mausul pentru computer

Engelbart, un pionier al Internetului, a devenit celebru prin invenția mausului computer în 1964 (împreună cu Bill English) pe când lucra la Stanford Research Institute (acum SRI International). Dispozitivul a fost prezentat publicului larg patru ani mai târziu, în 1968. Ca pionier al interacțiunii om-calculator și lider al echipei care a inventat hipertextul și calculatoarele în rețea, a fost un precursor al interfeței grafice și un promotor al dezvoltării și utilizării rețelelor de calculatoare

De interes:  Culisele Statului Paralel | Legătura dintre Covid și hepatita misterioasă. Avertismentul medicilor

Reynold Johnson (1906 – 1998) – Hard Disk-ul

Johnson, fiul unor imigranţi suedezi stabiliţi în SUA, este părintele primului hard disk comercializat, modelul IBM 350 Disk File. Dispozitivul a ajuns pe piaţă în 1956 odata cu lansarea computerului IBM 305. Aceasta unitate a avut cincizeci de platane fiecare avand 24 inch, cu o capacitate totala de cinci milioane de caractere. Un singur cap a fost utilizat pentru accesul la toate platanele, astfel timpul mediu de acces era foarte lent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.