Ludovic Orban – președintele PNL și-a prezentat, sâmbătă, la Congresul PNL, raportul de activitate pentru cei patru ani de mandat la șefia partidului. El le-a spus liberalilor că a reușit coagularea partidelor împotriva PSD.

„În condiții grele, cu un PSD care a capturat aproape integral pozițiile statului, cu o majoritate parlamentară apăsătoare cu un PSD agresiv, care a încercat să facă praf justiția și economia și să diminueze atribuțiile președintelui și a tuturor instituțiilor pe care nu le controla, PNL a dus o luptă de zi cu zi împotrva PSD și a reușit să înfrângă această ciumă roșie să scoată de la guvernare PSD, să îndrepte cu adevărat România în direcția bună”, a spus Ludovic Orban.

„Prima și cea importantă decizie strategică pe care am luat-o a fost cea din 2018 în care am hotărât clar dispozitivul strategic de luptă al PNL. În acel Consiliu Național, am stabilit clar: candidatul la președinție pentru al doilea mandat a fost Klaus Iohannis, iar candidatul la funcția de prim-ministru a fost desemnat în persoana președintelui PNL. A fost extrem de importantă această decizie, că întreaga strategie a fost centrată în jurul acestor vectori de imagine fundamentali”, a mai spus  Ludovic Orban.

De interes:  Alertă de gripă, în România. Care este situația în Timiș

„Nu am câștigat alegerile parlamentare, dar prin negocieri am reușit să așezăm PNL în poziția de principal partid de guvernamant, iar la ora actuală PNL deține 3 din cele 4 cele mai importante funcții în statul român.

În plan extern, România era oaia neagră din cauza PSD, nu contam la Bruxelles, iar primul lucru pe care l-a realizat PNL după venirea la guvernare a fost să desemnam un comisar care reprezintă PNL în persoana Adinei Valean. La nivel european, ca urmare a eforturilor făcute, am reușit să fim o voce ascultată, care influențează deciziile la nivel UE”, a mai spus Ludovic Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.