Un număr de 55 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată sunt parte din proiectul de îmbunătățire a siguranței traficului pe raza Direcției Regionale de drumuri și Poduri Timișoara. 

Proiectul  „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” – presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

În aria de responsabilitate a SDN Arad vor fi amenajate 11 treceri la nivel CF, SDN Caransebeș – 6, SDN Deva – 8, SDN Orșova – 5, SDN Timișoara – 25.

 Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea, în toată țara, a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34,3 milioane lei și are ca durată de implementare 24 de luni. Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

De interes:  Se pregătesc restricții dure - ieșirea din localități în scenariul roșu, interzisă. Magazinele se închid la 18:00, trafic restricționat de la 20:00 - ULTIMA variantă a documentului restricțiilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.