Răzvan Cuc a revenit în Caraș-Severin pentru a verifica stadiul lucrărilor de modernizare a drumului național care leagă Oravița de Moravița. Satisfăcut de ceea ce a văzut, ministrul a promis haine noi și pentru cea mai veche gară din România!

N-au început de mult, dar lucrările pe care Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara le execută pe DN 57, la ieșirea din Oravița înspre Moravița, l-au convins deja pe ministrul Cuc. S-a decopertat o porțiune pe raza orașului, s-a așternut deja o porțiune de covor asfaltic, vreo 100 de metri, iar câțiva kilometri mai încolo se sapă la o adâncime de aproape un metru.

Răzvan Cuc a văzut cu ochii lui cum se mișcă drumarii, iar la finalul vizitei în teren a concluzionat: „Lucrările sunt de amploare și de foarte bună calitate! Banii sunt alocați de la bugetul statului, deci nu vor fi probleme vizavi de alocarea fondurilor. Este foarte important ca, prin Direcția Regională, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să lucreze neîncetat. Doamna președinte trage foarte mult pentru județ. Dacă până acum se modernizau un număr infim de kilometri și se alocau bani puțini pentru că nu era implicare foarte activă a celor dinainte, acum implicarea e foarte masivă și rezultatele se văd. Atunci când parlamentarilor le pasă de județ și randamentul autorităților centrale este mult mai bun!”, a declarat ministrul Transporturilor.

De interes:  Adevărul despre Semmeringul bănățean, ascuns sub preș?

Deputatul Luminița Jivan, liderul PSD Caraș-Severin, a dezvăluit că a stat zile la rând în biroul ministrului Cuc, altfel, pe DN57 nu s-ar fi întâmplat mare lucru. Poate doar câteva cârpeli! „Acestui sector de drum nu-i fusese alocat anul acesta nici măcar un cent. Prin grija domnului ministru, unul din cei mai activi din cabinet, în sfârșit avem o investiție uriașă pe acest drum. Lucrările în regie proprie au început încă din luna aprilie, iar până la finele anului se speră că lucrările de reabilitare a acestui drum național vor ajunge până la limita cu județul Timiș”, a afirmat Luminița Jivan.

La insistențele primarului Oraviței, Dumitru Ursu, care totodată e și președinte executiv al PSD Caraș-Severin, ministrul Transporturilor a vizitat și gara din oraș, cea mai veche gară din România. Cuc a asigurat faptul că în curând vor începe lucrările de reabilitare, lucrări ce vor fi tot în regie proprie, dar totodată și-a arătat disponibilitatea de a discuta cu Ursu despre trecerea imobilului în administrarea Primăriei Oravița. Edilul-șef i-a explicat ministrului despre proiectul pe care l-a gândit deja pentru gară și depou, proiect pentru care ar putea accesa ușor fonduri europene. Urmează ca totul să fie pus la punct într-o întâlnire la care Ursu a fost invitat în biroul ministrului Cuc.

De interes:  Extensiile de par Zen, in voga in anul 2019!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.