Lucrăm și călătorim în același timp – visul „triburilor nomade” din sfera digitală

Urmărind scopul de a testa și compara conexiunea Internet din diferite țări, nomazii digitali, au plăcerea de a combina turismul și activitatea profesională. Ei preferă să își schimbe o dată pe lună sau chiar mai rar locația nu doar pentru a afla mai multe despre resursele numerice ale unei țări, dar și din propriul interes de a cunoaște o cultură, un stil de viață și mediul social diferit de cel de baștină.

Franța, Marea Britanie, Spania, Statele Unite ale Americii – ei vin din întreaga lume și promovează la maxim posibil conceptul că putem lucra oriunde și oricând. Nu avem nevoie decât de voință, curaj și un laptop pentru ca ziua de muncă să fie colorată și irepetabilă. Unii sunt traducători, autori, consultanți, programatori, comunicanți, alții, însă sunt specializați în marketing online, grafică sau design. Într-un cuvânt toți cei care au ales acest stil de viață profesională fac parte din același grup de „nomazi digitali” care profită de regimul de lucru și descoperă cele mai inedite locuri despre care noi nici măcar nu am auzit. Tot de ce au ei nevoie est un laptop bun, pe care-l duc regulat la un service laptop, pentru a nu avea surprize.

De interes:  Cum poți contacta operatorul de telefonie mobilă pentru a cere o ofertă mai bună

Deja de câțiva ani buni, Medellin din Columbia este unul din orașele preferate din America Latină ale echipei de nomazi, dar la fel de apreciate sunt și Chiang Mai în Tailanda, Barcelona în Spania, Berlin în Germania, Lisabona din Portugalia, Kiev din Ucraina, Bali din Indonezia sau Insulele Canare din Spania. Ceea ce au în comun toate aceste destinații este un acces calitativ la rețelele web, prețuri atractive de trai, multe spații deschise unde se poate de lucrat, cafenele dotate cu Wi-Fi, precum și prezența unui club de nomazi digitali în care va trebui să vă integrați.

În acest context s-a format o nouă specie de turiști și un alt tip de atracții turistice, cele în care e cel mai confortabil de lucrat la distanță. Mai ales că sistemul informațional a evoluat atât de mult, încât o conferință online organizată în Germania poate fi difuzată cu ușurință în Franța, Spania sau Federația Rusă. Instrumentele noi care apar doar vin să ne ajute să creăm o interconexiune cât mai apropiată între angajat și angajator, comerciant și clienți, ba chiar și între profesori și elevi. În plus, cei care se plictisesc rapid de rutina zilnică a vieții de oficiu și se grăbesc să-și diversifice evoluția profesională nu au decât să încerce această nouă abordare a pentru ca fiecare zi să fie dotată cu entuziasm, inspirație și stare de fericire.

De interes:  Ghid Facebook Ads 2020 - Reclame Dinamice

Profitând de o viză turistică pentru mai multe luni sau un permis de călătorie în timpul lucrului, adepții acestui tip de job au ales să asocieze arta de a explora universul ce ne înconjoară și plăcerea de presta servicii de consultanță, mentenanță, suport tehnic sau eCommerce. E practic imposibil de a afla precis numărul lor, dar conform informațiilor consultantului cabinetului american de cercetări Emergenr Research, Steve King, numărul lor este în continuă creștere.

Bineînțeles, multitudinea de avantaje ale carierei profesionale nomade nu vă poate lăsa insensibili. E suficient doar să vă imaginați că savurați timpul de lucru într-o cafenea din centrul New-York-ului. Să nu vă fie frică să încălcați regulile, căci fiecare zi merită să fie trăită la maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.