Campionatul Național de Automobilism Viteză în Coastă a programat cea de-a doua etapă în zona Moeciu, județul Brașov, pe un traseu inedit, inclus pentru prima dată în circuitul VTM. Runda inaugurală a Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL s-a desfășurat pe o vreme foarte bună, în prezența unui număr mare de iubitori ai sporturilor cu motor. O diferență de numai 0,076 secunde a decis câștigătorul: Emil Nestor a obținut în premieră victoria în clasamentul OPEN, devansându-l pe campionul reșițean Lucien Hora. În prima manșă de concurs, Nestor a fost mai rapid decât Hora cu 1,261 secunde, dar s-a clasat doar al treilea în manșa secundă, pierzând 1,185 secunde față de timpul reșițeanului. Însă rezultatul i-a fost suficient pentru a urca pentru prima dată pe cea mai înaltă treaptă a podumului general. Lucien Hora a fost nevoit să se mulțumească cu locul secund, podiumul fiind completat de Costi Stratnic. Traseul n-a fost unul de coastă, în adevăratul sens al cuvântului, spune Lucien Hora, care se declară totuși mulțumit de performanța realizată într-o cursă în care n-a putut pune în valoare viteza monopostului Lola.

De interes:  Perchieziții în Timiș și Arad: cercetați pentru amenințare, șantaj, hărțuire, violare de domiciliu și violarea vieții private


„Este un traseu nou, un traseu care nu respectă în totalitate cuvântul „coastă”, e mai mult rally, dar ce să facem. Pentru toată lumea a fost la fel, nu pentru toate mașinile, dar în general a fost bine, mai ales că am urcat pe podium. Am pierdut la 76 de miimi, dintr-o eroare tehnică, să zic așa. Am schimbat benzina și Lolei nu i-a plăcut. În plus, acolo e un drum foarte îngust, cu niște ace de păr cu diferență mare de nivel, iar Lolei nu-i place un astfel de drum care nu are viteză. Erau 6-7 ace de păr unde trebuia să merg cu 30 de km la oră. Nu credeam că o să fac timpii ăștia și o să prind podiumul, dar am reușit să mă clasez totuși pe locul doi”, a declarat Lucien Hora.
În clasamentul OPEN conduce Lucien Hora, cu 25 de puncte, urmat de Lucian Răduț, cu 18 puncte, și de Emil Nestor, care totalizează 15 puncte. Urmează acum două etape care îi plac mult campionului reșițean. În 8 și 9 iunie este programată etapa de la Poiana Brașov, iar în zilele de 29 și 30 iunie caravana VTM poposește la Reșița.
foto: FRAS, Rally Cow

De interes:  Culisele statului paralel | Cele mai grave inundații din România - țara, lăsată fără apărare în fața puhoaielor. Despăduririle deschid calea viiturilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.