LIVE UPDATE Război Hamas-Israel: Violenţele continuă şi orice negocieri sunt deocamdată excluse

Israelul a bombardat intens Fâşia Gaza în cursul nopţii de luni spre marţi, distrugând mai multe clădiri, în timp ce militanţii palestinieni au lansat rachete spre aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv. Violenţele s-au soldat cu peste 900 de morţi în Israel şi 687 în Gaza.

 

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a anunţat luni că a ordonat blocada totală a Fâşiei Gaza, ceea ce înseamnă că enclava palestiniană va fi lipsită de energie electrică, alimente şi combustibil.

 

Un responsabil al Hamas a respins orice negociere cu Israelul atât timp cât continuă ostilităţile, iar premierul israelian Benjamin Netanyahu a cerut liderilor opoziţiei să formeze imediat un guvern de uniune naţională de urgenţă, fără condiţii prealabile.

 

Hezbollahul pro-iranian a anunţat luni că a bombardat două cazărmi israeliene ca răspuns la moartea a trei dintre membrii săi în urma bombardamentelor israeliene asupra unei zone de frontieră din sudul Libanului, pe fondul temerilor de escaladare a violenţelor.

 

UPDATE ORA 08:58 Coreea de Nord consideră că Israelul este vinovat de vărsarea de sânge în Gaza

De interes:  „Te iubesc” spus altfel! Guz „Doar un lucru divulg” de la Guz | Videoclip Oficial – BANAT

 

Presa de stat din Coreea de Nord a învinovăţit marţi Israelul că provoacă vărsarea de sânge în Gaza, transmite Reuters, observând că este prima luare de poziţie a Phenianului în privinţa conflictului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas.

Cotidianul Rodong Sinmun, oficios al partidului comunist nord-coreean, a publicat un scurt articol despre violenţe şi victime, citând presa străină. „Comunitatea internaţională susţine că această ciocnire este rezultatul acţiunilor criminale continue ale Israelului împotriva poporului palestinian, iar calea fundamentală de ieşire este construcţia unui stat palestinian”, scrie publicaţia citată.

 

UPDATE ORA 08:31 Irlanda de Nord: Partidul republican Sinn Fein, criticat pentru mesaje propalestiniene

 

Sinn Fein, partidul republican majoritar din provincia britanică Irlanda de Nord, a fost criticat luni după ce mai mulţi dintre militanţii săi, inclusiv fostul lider, şi-au arătat sprijinul pentru palestinieni după atacul Hamas asupra Israelului, relatează AFP.

Un steag palestinian uriaş a fost plasat pe un deal cu vedere la Belfast, după un miting în faţa primăriei oraşului, duminică.
 

De interes:  Liviu Dragnea, dezvăluiri uluitoare: ”Din 2012, toți premierii au fost ghidonați de către Serviciile Secrete din România”

UPDATE ORA 08:29 Israel: Bilanţul a urcat la 18 thailandezi ucişi în atacul Hamas

 

Optsprezece thailandezi au fost ucişi în ofensiva Hamas pe teritoriul israelian, a anunţat marţi guvernul thailandez, revizuind în creştere bilanţul precedent de 12 morţi, informează AFP.

„Numărul de morţi a ajuns la 18”, a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Thailandei, Jakkapong Sangmanee.

Responsabilul a precizat că autorităţile elaborează un plan pentru evacuarea celor 3.000 de thailandezi care se află în zona de conflict şi care au cerut să se repatrieze.

 

UPDATE ORA 08:27 Guterres: Civilii din Gaza se confruntă cu condiţii extrem de grele; operaţiunile Israelului trebuie să respecte dreptul internaţional

 

Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut luni Israelului să desfăşoare operaţiuni militare în Gaza în conformitate cu dreptul internaţional, relatează DPA.

Liderul ONU a mai spus că este „profund tulburat” de anunţul Israelului privind un „asediu complet” asupra Fâşiei Gaza, cu promisiuni de a întrerupe alimentarea, apa şi electricitatea pentru cei două milioane de locuitori.

De interes:  PROTEST major pe 30 iunie, după compensarea cu doar 50 de bani la carburanți: șoferii amenință cu blocarea benzinăriilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.