Legea de protectie a animalelor poate fi inasprita

 In prezent apar tot mai multe cazuri de violenta in special impotriva cainilor. Legea de protectie a animalelor poate fi inasprita tocmai din aceasta cauza.

Pe internet apar tot mai multe clipuri cu animale care sunt abuzate. Cele mai recente imagini puse la dispozitie arata 16 caini care sunt legati pentru a nu scapa din masina care ii transporta. Maria Manea, proprietar adapost a declarat „El m-a rugat să iau 7 puiuţi şi am fost de acord. A venit la adăpost cu o remorcă şi în momentul în care a desfăcut remorca… ce am văzut acolo: căţei maturi legaţi la bot cu sărmă şi puiuţi băgaţi în sac. Tipul mi-a zis că mi-i dă, dar să-i dau nişte bani. 100 de euro.”

Pana si ONG-urile care apara drepturile animaleleor se decalara scoate. Narcis Pop de la adapostul „ Speranta” a declarat „Ajung la noi de la banalele cazuri de câini loviţi de maşini în cele mai îngrozitoare ipostaze, la câini loviţi cu bâte, cu răngi, tăiaţi cu sabia, legaţi cu sârme de găt şI la celălat capăt de un gard. Asta ne surprinde şi ne înspăimântă chiar.”

De interes:  Raport INSP: Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării!

Dupa ce toate animalele sunt salvate urmeaza o parte si mai grea, si anume, adoptia. Catalina Tranescu , purtator de cuvant ASPA a declarat „Mare parte dintre adoptatori doreşte un căţel cu pedigree, căţeii de rasă şi atunci căţeii de rasă comună sunt mai puţini doriţi.”

Cu toate ca exista si pedepse cu inchisoare agresorii nu par atat de inspaimantati.

Consilierul general Tudor Tim Ionescu a declarat „Tocmai de aceea am şi invocat necesitatea ca legea 215/2004 supranumită “legea de protecţie şi bunăstare a animalelor” de la care se pleacă să fie pusă la zi cu realităţile anului 2019. În contextul acesta să prevedem şi nişte sancţiuni mult mai drastice.”

Datele arata ca in Romania traiesc patru milioane de caini si patru milioane si jumatate de pisici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.