De multe ori bazându-se pe principiul ”eu sunt cel mare și tare” șoferii de TIR încalcă grav regulile rutiere și chiar normele de bun simț.

Polițiștii locali din Timișoara, lucrătorii Serviciului Circulație Rutieră, au acționat, în această săptămână, pe mai multe linii, printre care depistarea celor care turează motoarele autovehiculelor pe timp de noapte, tulburând astfel liniștea publică, dar și pe linia identificării conducătorilor de autovehicule de mare tonaj care circulă sau staționează în zone în care acest lucru este interzis.

În ceea ce privește turarea motoarelor, în această săptămână au fost aplicate trei sancțiuni de câte 2500 lei unor conducători auto care nu au respectat legislația referitoare la turarea motoarelor, efectuarea de derapaje, întoarceri bruște pe loc, accelerări și frânări bruște, fapte prevăzute și sancționate de HCL 371/2007. Astfel de verificări au avut loc pe străzile Kogălniceanu, Take Ionescu, Calea Șagului, Calea Martirilor, acolo unde de altfel au și existat sesizări de la cetățeni pe această linie.

De interes:  Accident mortal pe autostrada A1! O persoană a decedat in urma impactului!

Tot în această săptămână, polițiștii locali au acționat și pe linie de tonaj, aplicând 34 de sancțiuni unor conducători auto care au fost depistați încălcând legislația în vigoare referitoare la pătrunderea prin locuri în care accesul autovehiculelor de mare tonaj este interzis, conform OUG 195/2002 sau neachitând taxa de tranzit pe raza municipiului conform HCL 638/2013. Astfel de situații au fost constatate în zonele Demetriade, Măcin, Martirilor, Bujorilor, Emil Zola.

Poliția Locală Timișoara continuă acțiunile pe aceste linii și atrage totodată atenția conducătorilor auto de autovehicule de mare tonaj să respecte legislația în vigoare și de asemenea, să se informeze atunci când ajung în Timișoara, să urmărească indicatoarele rutiere care restricționează sau interzic accesul pe anumite sectoare de drum, să achite taxele în cazul în care tranzitează Timișoara, să nu parcheze autovehiculele grele pe teritoriul Timișoarei și să nu circule decât pe rutele stabilite.

De asemenea, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să respecte legislația referitoare la turarea motoarelor și efectuarea de derapaje în scop de divertisment, deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.