Se urcă iar, cu sufletul, la crucea de pe Muntele Mic

Stațiunea Muntele Mic va deveni sâmbătă, 14 septembrie, loc de pelerinaj duhovnicesc și bucurie sfântă, ca în fiecare an la praznicul Înălțării Sfintei Cruci.

Stațiunea Muntele Mic va deveni sâmbătă, 14 septembrie, loc de pelerinaj duhovnicesc și bucurie sfântă, ca în fiecare an la praznicul Înălțării Sfintei Cruci.

Începând cu ora 9,30, se va săvârși, la baza Crucii, Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de un mare sobor de arhierei, preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie, la ora 12,30, se va săvârși o slujbă de pomenire a eroilor, după care se vor depune coroane și va avea loc ceremonialul militar, oferit de către Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Banat”, marcând astfel Centenarul Bănățean – 100 de ani de la intrarea administației românești în Banat.

Cu prilejul acestui eveniment, credincioșii prezenți se vor putea închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț,  și la moaștele Sfântului Simeon Stâlpnicul de pe Muntele Minunat.

”Așadar, în ziua Înălțării Sfintei Cruci, simbolul creștin al jertfei depline și al mântuirii omeniri, credincioșii sunt invitați să pornească în pelerinajul duhovnicesc, pe cărări de munte, spre piscurile ce vor aduce sufletele la Crucea lui Hristos și la crucea purtată cu demnitate și curaj de către ostașii bănățeani care au plătit făurirea României Mari cu propria viață, precum Mântuitorul Hristos mântuirea oamenilor, semn că izbăvirea nu se obține fără sacrifiu” transmite Episcopia Caransebeșului.

De interes:  Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din 10 Prăjini vin la Festivalul Fanfarelor din Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.