La Reșița, Ziua Armatei a fost sărbătorită alături de tinerii din oraș


La Reșița, Ziua Armatei a fost sărbătorită alături de tinerii din oraș. Porțile Centrului Militar Județean Caraș-Severin au fost deschise pentru toți cei interesați să cunoască aspecte din activitatea și misiunea Armatei Române, iar militarii le-au prezentat avantajele unei cariere în armată.
Sute de copii și tineri de la unitățile de învățământ din Reșița au trecut pragul Centrului Militar pentru a-i cunoaște pe militari și pentru a le asculta poveștile. Ei au putut viziona filme documentare despre forțele armate însă atracția principală au reprezentat-o armele și echipamentele din dotarea militarilor care au luptat în diverse teatre de operațiuni. Chiar dacă au fost impresionați de arme tinerii nu par să îmbrățișeze o astfel de meserie, mai curajoase au fost fetele.
Pe lângă armele din dotarea Armatei Române, elevii au putut afla informații direct de la militarii profesioniși, dar și de la elevii și studenții care urmează studii la Academia Militară.
Acțiunea face parte din seria de activități dedicate zilei armatei. Ziua Armatei României este sărbătorită, în fiecare an, pe 25 octombrie. Data semnifica momentul eliberarii totale a teritoriului național de sub ocupație hortysto-fascista, în anul 1944. Ultimele orașe eliberate au fost Satu Mare și Carei.

De interes:  Exclusiv, de la ora 21:00, la „Legile Puterii”: Ministrul Muncii, Raluca Turcan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.