Fericire la minut!

fericire-la-minut

Constientizarea este primul pas spre rezolvarea oricarei probleme. Acceptarea acestor probleme reprezinta al doilea pas. Rezolvarea lor este solutia!

Te rog sa nu imi mai dai sfaturi. Nu mai am nevoie de asa ceva. M-am aruncat in carti. Dezvoltare personala.

L-am rumegat pe Tolle si il ador pe Goleman. Am devenit fanul numarul unu al lui Donald Trump si tresar de fiecare data cand citesc ceva din Dale Carnegie. Am descoperit secretul succesului, insa nu cred ca el m-a descoperit pe mine. 🙂 Am crezut ca am ajuns la iluminare si ca ma pot lauda cu o minte luminata dupa nici 2 saptamani de cursuri de formare si dezvoltare personala. Ceva ciudat se intampla cu mine si nu stiu de ce. Am ajuns de unde am plecat. Mai rau, cred ca sunt si mai in spate. In mintea mea se duce o batalie crunta. Nu mai inteleg nimic din viata mea! Unde sunt rezultatele promise? Unde sunt momentele de fericire care te asteapta dupa colt? Unde sunt banii pe care ii poti obtine atat de usor? Unde este omul potrivit si partenerul pe care il astept de-o viata întreaga in pragul inimii?! Poate ca trecem unul pe langa celalalt in fiecare zi. In statia de autobuz. In mall-ul plin de vicii mondene. In alimentara ingramadita si cu preturi mari din spatele blocului. Sau chiar la cafeneaua din centru unde merg sa ma relaxez si sa citesc … dezvoltare personala! :)) Am fost tradat. Am fost mintit si mi s-au vandut iluzii. Sunt protagonistul unei piese proaste de teatru in care eu plang, eu rad si tot eu aplaud! Acum sunt dezamagit de mine si de tot ce misca in jurul meu. As vrea sa merg la psiholog. Dar ce vor spune ceilalti despre mine? ”Esti nebun! Cum sa faci asa ceva?”. Asa ca am inceput sa vizitez preoti si alti specialisti de suflete. Pentru ca sufletul meu este gol. Este un suflet ranit. Este un suflet cu luminile stinse.

De interes:  Peste 3.600 de școli în scenariul roșu în toată țara

Vi se pare cunoscut acest scenariu? Este scenariul tipic al tuturor celor care vor sa isi schimbe viata. Insa, de cele mai multe ori, aleg mereu calea cea mai usoara. Mai usor insemnand rezultate ”hic et nunc”. Rezultate miraculoase. Rezultate la buzunar.

Trebuie sa intelegi ca dramele personale ti le creezi tu insuti. Nimeni nu este responsabil de esecul tau la fel cum nimeni nu va fi responsabil de succesul tau. Tot ceea ce insipiri, expiri si emani este o consecinta a modului in care te raportezi tu la propria persoana. Deciziile raman ale tale si te vor tine in loc sau te vor face sa evoluezi. Atunci cand vei constientiza ca nimeni nu poate lua parte la viata ta mai bine decat o poti face tu, in acel moment vei atrage oamenii potriviti in jurul tau si lucrurile de care te poti bucura. Cand vei reusi sa te accepti tu pe tine, cu toate calitatile si defectele tale, vei reusi sa accepti si viata cu bucuriile si tristetile ei.

De interes:  Baloane portocalii și iluminat artistic în aceeași culoare la două dintre marile spitale din oraș

Lasati in pace psihologii, duhovnicii si alti specialisti. Lasati deoparte cartile de dezvoltare personala si manualele „fericirii la minut”. Lasati in pace filmele de genul „The Secret” si alte bazaconii comerciale. Începeţi sa fiti constienti de calitatile voastre si sa le puneti in valoare. Incepeti sa lucrati cu voi si incepeti de AZI. Ignorati toti „impotentii mentali” care va trag in jos si va spun mereu cum sunteti si ce trebuie sa faceti. Acceptati schimbarea si constientizati ca voi sunteti cei care pot schimba ceva si nu altcineva sau altceva. Cel putin nu la inceput. Cartile de dezvoltare personala sunt bune. Dar pentru a te dezvolta personal trebuie sa ai o minte limpede. Degeaba te arunci in carti si tratate de psihologie daca mintea si inima ta sunt intunecate. Nu vei putea asimila nimic in felul acesta. Incepe sa lucrezi cu tine si fa ceea ce simti. Intotdeauna!

Si roaga-te. Roaga-te mult! Succes!

De interes:  Se redeschid pieţele de vechituri din Timişoara

Citește mai multe pe:

www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.