Ringo Starr s-a născut sub numele de Richard Starkey, la data de 7 iulie 1940, în oraşul Dingle din Liverpool. Părinţii săi s-au despărţit când acesta avea doar trei ani; mama sa, Elsie Starkey s-a măritat cu Harry Graves, care l-a încurajat mult pe Ringo în cariera sa muzicală. Copilăria i-a fost plină de internări în spital, din cauza unor probleme cu apendicele, şi asta a dus la rezultate slabe în perioada şcolară. După ultima sa vizită preungită la spital, la vârsta de 13 ani, nu s-a mai întors la şcoală. Problemele sale de sănătate au avut un alt efect greu de suportat: alergii şi sensibilitate mărită la alimente. Când a călătorit în India în anul 1968 cu ceilalţi Beatleşi, şi-a luat cu el propria hrană.

Precum ceilalţi din formaţia Beatles, John Lennon, Paul McCartney şi George Harrison, Richard (sau Richie, după cum era cunoscut în zilele acelea) a fost absorbit de criza skiffle din Liverpool. În anul 1957, Starr şi-a început propria formaţie cu Eddie Miles, care a fost denumită iniţial „Eddie Miles Band”, dar a evoluat înspre „Eddie Clayton and the Clayton Squares”; Clayton Square era o baliză locală iar Clayton era şi numele de scenă al lui Eddie. Starr s-a alăturat trupei Raving Texans în anul 1959, un cvartet ce a sprijinit cântăreţul Rory Storm. În această perioadă, şi-a primit porecla de Ringo, din cauza inelelor („rings” în engleză) pe care le purta, şi deoarece suna mai „cowboy”.

De interes:  Timișoara intră în scenariul roșu

Starr i-a întâlnit pentru prima oară pe The Beatles în octombrie 1960, în timp ce cânta cu Rory Storm and the Hurricanes. Când membrii trupei The Beatles au renunţat la toboşarul lor Pete Best în 16 august 1962, Starr a fost prima lor alegere de înlocuire. Astfel că odata cu formaţia The Beatles, a ajuns extrem de faimos. Totuşi a activat şi ca muzician, cântăreţ, textier şi actor.

Starr s-a însurat cu Maureen Cox la data de 11 februarie 1965 şi au avut trei copii – Zak, Jason şi Lee; cuplul a divorţat în 1975 iar Cox a murit în 1994. În 1980, în timp ce filma Caveman, a cunoscut-o pe actriţa Barbara Bach, care a interpretat rolul lui Anya Amasova. S-au căsătorit la data de 27 aprilie 1981, la numai câteva săptămâni după lansarea filmului Caveman.

Fiul său, Zak Starkey este de asemenea un toboşar prolific şi foarte cunoscut, fiind şi un semi-membru al formaţiei Oasis – una dintre multele formaţii influenţate de stilul Beatleşilor. Starr a aranjat ca Zak să primească lecţii de cântat la tobe de la idolul acestuia, toboşarul formaţiei The Who – Keith Moon, care a fost un prieten apropiat al lui Starr. Zak mai apare şi alături de The Who live şi cîteodată în studio. În 1985, Starr a fost primul, dintre membrii The Beatles, care a devenit bunic odata cu naşterea fiicei lui Zak Tatia Jayne Starkey. Ringo locuişte în prezent în Los Angeles.

De interes:  Harta națională a Pădurilor – Banat FM

Sursa: biografii.famouswhy.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.