Catherine Bush s-a născut pe data 30 iulie 1958 în Bexleyheath, Kent, Anglia.

Tatal ei Robert era un medic, iar mama ei Hannah o asistenta medicala. Kate a crescut alaturi de cei doi frati mai mari John şi Paddy si dragostea pentru muzica folk a acestora a avut o mare influenţă puternica asupra tinerei fete. Cei trei fraţii aveau sa colaboreze odată ce cariera in muzica a lui Kate si-a luat zborul.

Kate a fost descoperita de David Gilmour, membru al trupei Pink Floyd care a ajutat-o sa semneze cu casa de discuri EMI. In anul 1978, Kate Bush a lansat primul ei album, intitulat The Kick Inside, care a produs hit-ul internaţional „Wuthering Heights”. Kate a devenit prima femeie care sa ocupe locul 1 in Marea Britanie cu un cântec scris de ea însăşi si a lansat destul de repede al doilea album, Lionheart in 1978, regretand acest lucru.

In anul 1980 au aparut diferite zvonuri despre tanara cantareata care au generat niste speculatii despre aspectul ei fizic si starea mentala, doar pentru ca ea se ferea de ochii publicului. În acelasi an Kate a lansat Never For Ever, devenind prima femeie britanica a carei album sa ajunga pe locul 1. Acesta a fost urmat de Dreaming (1982), primul album a lui Kate produs de ea. Până în momentul aparitiei albumului Hounds of Love (1985), Kate si-a facut propriul studio de înregistrare în apropierea casei sale, si cantecele ei au devenit mai personale – o tendinţă care a continuat si pe albumul The Sensual World (1989).

De interes:  Incendiu într-un bloc turn, cinci persoane evacuate – BANAT FM

În 1992, mama lui Kate a murit în timp ce ea lucra la cel de-al saptelea album, The Red Shoes (1993). În iulie 1998, ea a dat naştere fiului ei, Albert, sau „Bertie” pe care ea l-a crescut impreuna cu partenerul de viata, chitaristul Danny McIntosh. A durat doi ani pentru ca presa sa afle despre nastere. Dupa o perioada secetoasa de 10 ani Kate a lansat cel de-al optulea album Aerial.

Kate Bush a debutat direct cu un hit, Wuthering Heights de pe albumul The Kick Inside si inca de atunci ea si-a consolidat statutul de cantareata talentata, lansand albume precum Never For Ever, Hounds of Love si The Red Shoes, revenind in 2005 cu Aerial.
Kate a devenit prima femeie care sa ocupe locul 1 in Marea Britanie cu un cântec scris de ea însăşi si a devenit prima femeie britanica a carei album sa ajunga pe locul 1. Ce altceva ar mai fi de spus?.

Sursa: biografii.famouswhy.ro

De interes:  Strategie în alb și negru - Ediția din 7 august 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.