Emoții pentru elevi și părinți la prima probă a examenului de Evaluare Națională – Banat FM sound factory

Emoții pentru elevi și părinți la prima probă a examenului de Evaluare Națională


Au început emoțiile pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Aceștia au susținut astăzi prima probă a examenului de Evaluare Națională. Deși nu au existat probleme în timpul probei de limba și literatura română, aproape 130 de absolvenți au absentat de la acestă probă.
Absolvenții de clasa a VIII-a din Banatul de munte au susținut examenul de Evaluare Națională în 35 de centre de examen. La această probă s-au înscris 1.924 absolvenți ai ciclului gimnazial, însă nu toți s-au prezentat la această probă a examenului, aproape 130 au zis pas probei de limba și literatura română.
Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română le-au cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură și să argumenteze apartenența unui text la genul dramatic. Tinerii care au susținut examenul la Școala Gimnazială nr.2 au spus că proba de limba și literatura română a fost una accesibilă și că se așteaptă la note mari.
Joi, 20 iunie va avea loc proba la matematică, iar vineri 21 iunie proba la limba și literatura maternă. Primele rezultate ale examenului vor fi comunicate marţi, 25 iunie. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie

De interes:  Mobilizare generală după drona găsită la graniță: Măsuri de protecție în zone apropiate de războiul din Ucraina – Decizia CNSU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.