La Mulţi Ani, Billy Joel! – BANAT

La Mulţi Ani, Billy Joel!

William Martin „Billy” Joel (n. 9 mai 1949) este un muzician, pianist, cântăreț și compozitor american. În 1973 a fost pe locul șase cu cele mai bune vânzări ca și cântăreț-compozitor și pe locul trei ca și cântăreț solo din SUA.

S-a născut în Bronx, New York și a crescut în Hicksville, New York. Tatăl lui Howard (născut cu numele de Helmuth), s-a născut în Germania din tata evreu-german, care după regimul nazist a emigrat în Elveția iar mai apoi în Statele Unite ale Americi. Mama lui Billy, Rosalind Nyman, s-a născut în Anglia, într-o familie de evrei (Philip și Rebecca Nyman). Părinții lui au divorțat în 1960 iar tatăl lui s-a mutat în Austria la Viena. Billy are o soră Judith Joel și un frate vitreg Alexander Joel, care este director la Staatstheater Braunschweig în Europa. Tatăl a fost și el pianist clasic.

Billy a început să cânte și el la pian de la o vârstă fragedă. A făcut box la amatori și a avut succes la Golden Gloves dar s-a retras în scurt timp după ce și-a rupt nasul. A fost la Hicksville High School în 1967 dar nu a absolvit niciodată. Pentru că, cânta ca și pianist într-un bar de noapte, a adormit în ziua în care avea un examen important. A abandonat liceul cu diploma pentru a începe o carieră în muzică. La vremea aceea a spus: la naiba cu asta, dacă nu voi ajunge la Columbia University, voi ajunge la Columbia Records iar acolo nu ai nevoie de diplomă de liceu. În 1992 și-a luat totuși diploma la Hicksville High, la 25 de ani după ce a abandonat.

De interes:  Ce durata de viata au sistemele de tamplarie PVC?

Sursa: wikipedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.