Câinii vagabonzi din orașul de la malul Dunării vor dispărea curând de pe străzi, iar oamenii care încă se mai gândesc să-i abandoneze în drum vor fi obligați să dea explicații Poliției și să suporte rigorile legii!

De câteva zile, se lucrează de zor la construirea adăpostului pentru câini din zona Văradului, scopul acestui proiect fiind atât un oraș curat, un oraș sigur, cât și posibilitatea oferită patrupedelor ca, prin adopție, să poată simți căldura unui cămin.

Despre problema câinilor fără stăpân și de ce lucrurile au început să prindă contur abia acum, primarul Torma a explicat pentru expressdebanat.ro: „Adăpostul de câini este una dintre nevoile comunității de mulți ani, de peste 30 de ani, dar este și una din promisiunile mele electorale. Mulți dintre cei care privesc ceea ce face fiecare dintre cei care conduc comunitățile, în speță, primarii, au opinii personale, dar bazate pe crâmpeie de informație. Eu pot să spun că abia acum a sosit momentul să-l construim. De ce? Pentru că abia acum am reușit să avem un partener cu care să purtăm o discuție, din punct de vedere al ONG-urilor, și, aici, mă refer la doamna Monica Izvănariu. De asemenea, e vorba și de un băiat din Belgia, căsătorit cu o româncă, venit în Gârnic, care, și el, ne ajută din punct de vedere al donațiilor”.

Adăpostul care se construiește în zona Văradului va fi prevăzut cu „un țarc mai mare, pentru câinii care nu sunt agresivi, dar și cuști, pentru câinii care vor trebui să stea separat de ceilalți”, după cum explică edilul.

De interes:  Amenajarea spațiului interior folosind corpurile de iluminat potrivite

Cu această ocazie, primarul Torma speră ca oamenii să ia în serios toată această poveste și să colaboreze la diminuarea unui fenomen îngrijorător: „A venit momentul să avem o reacție din partea comunității și sper ca oamenii să mă ajute, să ne ajute să transformăm Moldova Nouă într-un oraș liber, în care să nu mai umble câinii fără stăpân, mulți dintre oameni încercând să-i adopte, unii dintre ei încercând să le aducă hrană la adăpost etc. Dar, cel mai important, s-avem spiritul civic și să nu mai acceptăm câini la colțul blocului, să nu mai acceptăm ca vecinul să-și lase câinele cât e plecat în oraș în drumul mare, că nu vrea el să-l lase în casă”.

Totodată, Torma mai transmite și un mesaj cetățenilor care au de gând, în continuare, să abandoneze animalele pe raza UAT-ului: „Dacă identificăm oameni care vin și abandonează câini pe raza orașului Moldova Nouă, le vom face reclamație la Poliție și dacă sunt și oameni care citesc acest articol și mai abandonează câinii, îi rog frumos, dacă tot vor să-i abandoneze, să-i abandoneze la adăpost, căci îi vom primi noi, direct, acolo, fără să mai trebuiască s-ajungem să-i adunăm din containere sau de pe unde-i lasă fiecare”.

În săptămânile ce urmează, edilul va face un anunț oficial despre cum pot cetățenii ajuta ca acest adăpost să se concretizeze cât mai repede și subliniază că această construcție nu este a sa: „În săptămânile următoare vom anunța cetățenii de ce avem nevoie, cum avem nevoie, dacă vom putea, vom face și un grup de voluntari care să vină să ajute pe lângă adăpost. Vom face și un cont pe care să se facă donațiile. Va fi o echipă, câțiva oameni din Primărie, împreună cu Monica și Sony, care își vor asuma bunul mers al adăpostului. Adăpostul nu este al primarului și nu e doar primarul cel care se ocupă. Primarul deleagă anumite competențe unor colegi din Primărie care se ocupă efectiv de acel adăpost”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.