Gazduire web

Piata de web hosting este foarte generoasa in momentul de fata. La o simpla cautare pe internet, vei gasi zeci de oferte care par foarte atractive la prima vedere. Majoritatea furnizorilor se promoveaza prin preturi foarte mici, lucru care complica serios alegerea celei mai bune variante, in special pentru necunoscatori. Partea interesanta este ca multe firme de web hosting omit sa specifice anumite detalii de dragul marketingului. Iata trei dintre cele mai comune aspecte pe care le intalnesti pe site-urile de profil, dar despre care nu se dau prea multe informatii.

Latimea de banda nu este acelasi lucru cu transferul de date

In general, notiunile latime de banda si transfer de date sunt folosite deopotriva pentru a defini cantitatea de date pe care un site le ofera vizitatorilor. Totusi, aceasta abordare nu este corecta din punct de vedere tehnic. Pe de o parte, latimea de banda se refera la cantitatea de date care pot fi transferate simultan. Pe de alta parte, transferul de date reprezinta debitul sau cantitatea concreta de informatii care poate fi folosita intr-o anumita perioada de timp. Spre exemplu, chiar daca firmele de web hosting iti promit latime de banda nelimitata, este posibil ca site-ul tau sa poata transfera doar 1 GB de informatii intr-o luna. Desigur, poti transfera date si dupa ce ai trecut de aceasta limita, insa in majoritatea cazurilor va conduce la scaderea vitezei. Este bine sa te interesezi de acest aspect inainte sa contractezi o firma de web hosting.

De interes:  Tragerea sau aerisirea vinului: cum si de ce?

Si totusi, exista latime de banda nelimitata?

Majoritatea site-urilor de web hosting promit latime de banda nelimitata. Nu am putea spune ca mint, dar nici ca spun adevarul. De fapt, este imposibil pentru furnizorii de gazduire sa ofere acest serviciu in special din cauza faptului ca resursele sunt limitate. In general, vei gasi aceasta informatie in cazul gazduirii partajate. Inca o data, cel mai bine este sa consulti termenii de utilizare a serviciilor de web hosting pentru a afla cu exactitate care sunt, de fapt, limitele.

Aceasta strategie de marketing a fost adoptata acum multa vreme de firme consacrate de web hosting si a fost preluata de majoritatea. Nu multa lume stie astfel de detalii, iar cei care nu cunosc foarte bine domeniul sunt atrasi de promisiunea latimii de banda nelimitate. Cine nu ar fi?

Uptime 100%. Exista sau…?

Este tot o promisiune preluata de la firmele de web hosting de afara. Doar ca preturile practicate acolo sunt mult mai mari, iar unele companii chiar ofera uptime 100%. Dar la cativa Euro pachetul de gazduire, nu te astepta ca aceasta garantie sa fie pe bune. Recomandarea este sa te orientezi catre un uptime de 99,99% care este real si nici nu trebuie sa investesti sume colosale pentru a-l obtine. Este un procent care te asigura ca site-ul tau va fi online in majoritatea timpului si nu te vei confrunta prea des cu episoade de downtime.

De interes:  Centura de sud a Timișoarei a rămas la stadiul „sertare”!

Indicat nu este neaparat sa eviti firmele de hosting care fac astfel de promisiuni, ci sa cercetezi intotdeauna situatia. Daca esti necunoscator al domeniului, consulta intotdeauna un specialist. Niste servicii de gazduire de slaba calitate iti poti afecta iremediabil business-ul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.