Grija pentru sănătatea celor mici este un subiect de care mulți adulți sunt preocupați, în special în primii 8 ani de viață ai copilului, până când organismul începe să capete imunitate stabilă. Însă, indiferent de cât de atenți vor fi părinții, în cazul celor mici mereu vor exista viroze căpătate de la grădiniță sau locurile de joacă de la alți copii, iar părinții mereu se vor confrunta cu stările de răceală ale copiilor, în special la începutul sezonului rece.
Pe lângă o alimentație echilibrată care să conțină fructe și legume de sezon, cât și alimente din surse sigure, suplimentele naturale care vizează întărirea imunității organismului sunt o alegere excelentă pentru sporirea imunității, cu deosebire în sezonul rece.
Și pentru că știm că soluțiile legate de sporirea imunității copiilor sunt numeroase, am selectat câteva dintre acestea care sunt la îndemâna oricui și își îndeplinesc scopul cu succes:
1. Dieta alimentară bogată în multivitamine și minerale
Fructele și legumele reprezintă două categorii de alimente ce nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a nimănui, în special a copiilor. Atunci când ne gândim la începutul toamnei, fructe precum struguri, gutui, dovleacul și conopida din categoria legumelor, trebuie introduse constant în alimentația copiilor, oferindu-le aportul necesar de care au nevoie de vitamine. Pentru minerale, aceștia ar trebui să consume pește, linte, nuci – altă roadă a toamnei, cât și caise deshidratate.
Atât mineralele, cât și vitaminele, vor reprezenta un pilon esențial în construirea unui sistem imunitar sănătos, care la rândul lor pot fi asimilate din suplimente naturale lichide, cu o listă importantă de multivitamine, minerale, antioxidanți, verdețuri, legume și alte extracte.
2. Administrarea lăptișorului de Matcă
Fiind o secreție produsă de albine utilizată pentru a hrăni albinele din stup, lăptișorul de matcă este supranumit fântâna tinereții și a frumuseții, fiind des întâlnită în suplimentele alimentare naturale destinate întăririi imunității.
Prin procentul mare de nutrienți pe care îl conține (potasiu, magneziu, proteine, calciu, sulf, zinc, vitamine și minerale), lăptișorul de matcă în forma lichidă vine în susținerea unui sistem imunitar puternic în special în rândul copiilor, care au nevoie de aceste surse naturale pentru a se adapta schimbărilor de temperatură care apar în special toamna și primăvara.
3. Propolisul, cel mai puternic antibiotic natural
Din nou putem vedea cum substanțele care provin de la albine, precum propolisul și lăptișorul de matcă, reprezintă o sursă excelentă pentru organismul uman de a spori imunitatea și de a împiedica radicalii liberi să ne afecteze.
În special în cazul copiilor, propolisul este esențial în perioada de toamnă, deoarece ameliorează multe dintre simptomele des întâlnite în viroze, dar stimulează și funcțiile sistemului imunitar. Așa cum propolisul protejează colonia de albine, acesta va acționa precum un scut cu proprietăți antioxidante și antivirale în organismul copiilor și va stimula funcțiile sistemului imunitar de apărare.
Perioada de toamnă este una de tranziție pentru mulți dintre noi, care vine, de asemenea cu multe provocări cărora să le facem față, precum temperaturi mai scăzute și variabile, somn mai puțin odihnitor sau astenii. Dacă unui adult îi va fi greu pentru o perioadă până să se adapteze, pentru un copil, aceste lucruri vor fi mai greu de asimilat, iar sistemul lor imunitar va fi mai des pus la încercare. Tocmai din aceste cauze, este bine să acordăm o grijă suplimentară întăririi sistemului lor imunitar, apelând atât la alimentație corectă, cât și la suplimente lichide naturale, precum sunt cele comercializate de Grădina Sănătății, un site cu experiență de peste 8 ani de zile în domeniul suplimentelor cu ingrediente naturale.