Politica
Kinga Târlea (USR PLUS), candidat la Camera Deputaților: ”Este momentul nostru, al oamenilor cinstiți şi capabili, să schimbăm în bine toată România”

Kinga Târlea este unul dintre acei români care a simțit nevoia să nu stea deoparte și să se implice civic atunci când guvernarea de atunci a dat semne că îndreaptă cursul României într-o direcție periculoasă. La începutul anului 2017, odată cu infama OUG 13, s-a alăturat grupului Rezistența și a pus umărul, alături de ceilalți membri, la acțiuni, proteste, evenimente și inițiative precum Fără penali în funcții publice și Oameni noi în politică.
Are 39 de ani, este licențiata în științe economice și activează în domeniul managementului calității. Pasul spre politică a fost unul natural și a venit după o perioadă de implicare directă în Platforma civică RO100, unde a luat parte la realizarea unor evenimente din sfera educațională și socială.
Astfel, odată cu înființarea partidului PLUS, în decembrie 2018, a devenit unul dintre membrii reprezentativi, în prezent fiind coordonator regional pe regiunea Vest și membru în Consiliul Național al PLUS. Este un fin observator al sistemului de justiție din România și consideră că avem datoria de a combate corupția de la firul ierbii.
”Majoritatea dintre noi cunoaștem cel puțin un caz de corupție, cu sentință definitivă, în care există un prejudiciu financiar produs bugetului statului, adică nouă, și cu toate că există o hotărâre judecătorească definitivă care stabilește valoarea prejudiciului, acesta a fost recuperat fie doar parțial, ori poate chiar deloc. În România, după executarea unor pedepse cu închisoarea, marii corupți dispun în continuare de putere financiară. Un stat european, cu o justiție independentă, ar trebui să descurajeze actul de corupție și să urmărească linia descrisă de “crime does not pay” – criminalitatea nu aduce venituri”, spune Kinga Târlea.
Deși a trăit ani buni în străinătate, s-a reîntors pentru a-și crește fetița în cel mai potrivit loc de pe pământ, țara natală. ”Este momentul nostru, al oamenilor cinstiți şi capabili, să schimbăm în bine toată România”, spune Kinga.
O veți putea vota pe Kinga în 6 decembrie pe lista de propuneri a USR-PLUS la Camera Deputaților.
Politica
MAREA UNIRE A NEAMULUI, ÎN ZI DE MARE SĂRBĂTOARE. CĂLIN GEORGESCU VA FI ALĂTURI DE POPORUL ROMÂN: MII DE OAMENI, DIN NOU ÎN STRADĂ

Astăzi are loc cea mai mare manifestație a începutului de an. În doar câteva ore, mii de români se vor prinde în hora unirii neamului românesc, alături de președintele ales, Călin Georgescu. Este un gest de unitate, într-o zi de sărbătoare pentru români. Este și un semnal important pentru politicienii care ne conduc și care au dezbinat țara în momente-cheie.
La ora 13.00 este asteptat sa inceapa evenimentul. Realitatea PLUS se afla, vineri dimineata, la statuia Eroilor Militari Romani cazuti la datorie, acolo unde Calin Georgescu ii asteapta pe toti romanii care vor sa participe la eveniment.
Vineri dimineata, la ora 7.00, oamenii incepeau deja sa soseasca in Parcul Tineretului.
„Am plecat de la 11.30 din Vaslui si am ajuns 5.30 in Bucuresti cu ganduri de pace, ganduri bune; sa imi vad prietenii pe care ii am, sa il vad pe dl. Calin, sa facem o hora si voie buna”, a declarat un roman sosit inca de la primele ore ale diminetii in parcul din Capitala.
Intrebat de ce a ales sa vina tocmai la Bucuresti pentru a sarbatori Mica Unire, acesta a raspuns: „Daca venea dl. Calin la Iasi, ma duceam la Iasi. Asa am venit eu la Bucuresti”.
Romanul a spus, de asemenea, ca are de gand sa ramana in Capitala cat va fi nevoie, mentionand ca nu se simte obosit. „Duc (oboseala – n.r.)”, a mai spus acesta.
Sursa: Newsinn
Politica
Gelu Voican Voiculescu, adus la Parchetul General pentru a fi inculpat în dosarul Mineriadei

Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier în primul guvern postcomunist, a ajuns joi dimineață în fața procurorilor de la Parchetul General, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat din dosarul Mineriadei.
Săptămâna trecută, Voican a solicitat reprogramarea întâlnirii, din motive medicale. La începutul lunii ianuarie, Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu au fost înştiinţaţi că au calitatea de inculpaţi pentru acuzaţia de infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei din 1990, care a înnăbuşit violent protestele din Piaţa Universităţii şi s-a soldat cu morţi şi răniţi.
Fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat la domiciliu pentru că problemele de sănătate nu-i permit deplasarea la sediul Parchetului.
Procurorii vor reface ancheta în acest dosar, după ce în decembrie 2020 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a retrimis dosarul Mineriadei la Parchetul Militar, pentru refacerea de la zero a anchetei.
În luna iunie a anului 2017, fostul preşedinte Ion Iliescu a fost trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii, alături de fostul premier Petre Roman şi fostul director SRI Virgil Măgureanu.
Politica
Donald Trump numește un controversat om de afaceri ambasador al SUA în Uniunea Europeană

Donald Trump anunță, miercuri, că l-a numit pe Andrew Puzder, fost patron al lanțurilor de fast-food Hardee’s și Carl’s Jr, în funcția de ambasador al Statelor Unite în Uniunea Europeană, potrivit AFP.
„Andy este avocat, om de afaceri, comentator economic și autor de best-seller. În 2000, a fost numit CEO al CKE Restaurants, compania-mamă a lanțurilor internaționale de restaurante Carl’s Jr. și Hardee’s. În timpul mandatului său de 17 ani ca CEO, Andy a scos compania din dificultăți financiare grave, permițându-i să supraviețuiască”, a declarat președintele american pe platforma sa, Truth Social.
Trump, relație delicată cu Uniunea Europeană
Donald Trump are o relație de dificilă cu Uniunea Europeană. „UE este foarte rea pentru noi. Ne tratează foarte rău. Ei nu iau mașinile noastre sau produsele noastre agricole. De fapt, ei nu iau prea multe”, a spus el, marți.
În timpul campaniei sale prezidențiale, republicanul a denunțat deficitul comercial al Statelor Unite cu UE, comparând uniunea cu „o mică Chină”, care „profită” de prima putere economică a lumii.
-
Ce trebuie sa stiiacum 7 days
Cum să ai un machiaj impecabil toată ziua
-
Ce trebuie sa stiiacum 6 days
Sănătatea Plămânilor și Efectele Fumatului
-
Ce trebuie sa stiiacum 4 days
De ce Turcia este lider mondial în transplantul de păr?
-
Localeacum 3 days
Factorii economici și impactul lor asupra pieței imobiliare
-
Ce trebuie sa stiiacum 3 days
Căști wireless cu anularea zgomotului: Merită investiția?
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
Afinele: Micul fruct al marilor câștiguri
-
Ce trebuie sa stiiacum 2 days
Cum să îți menții vitalitatea: sfaturi și rolul suplimentelor naturale
-
Ce trebuie sa stiiacum 1 day
Cum influențează Ashwagandha funcția glandei tiroide?