Ioana Danilescu, pe podium la Naționalele de atletism ale juniorilor III !

Sezon foarte bun pentru sportiva reșițeană Ioana Danilescu. Activă pe două fronturi, în competițiile de handbal și în întrecerile de atletism, talentata junioară are succes în ambele domenii. Cea mai recentă performanță a Ioanei este medalia de bronz cucerită în proba de aruncarea greutății la Campionatele Naționale de juniori III.
Sportiva reșițeană Ioana Danilescu are șansa de a fi antrenată de doi profesori cu experiență, și cu rezultate foarte bune în domeniile în care activează. Atleta Ioana Danilescu e pregătită de antrenorul Cornel Moruț, iar handbalista Ioana Danilescu își desăvârșește pregătirea sub îndrumarea antrenoarei Lucia Moruț. Rezultatele acestei munci în echipă sunt evidente, Ioana reușind să urce în topul național al juniorilor în ambele sporturi. Cea mai recentă performanță a talentatei sportive reșițene este medalia de bronz cucerită în proba de aruncarea greutății la Campionatele Naționale de juniori III de la Pitești.
„La Campionatele Naționale ale juniorilor III am reușit să iau medalia de bronz în proba de aruncarea greutății, cu un rezultat de 10,99 m. Din păcate, chiar cu o zi înainte m-am accidentat și am aruncat mai mult într-un picior. Cred că dacă nu aș fi avut accidentarea, aș fi putut să ies vicecampioană, sau chiar campioană”, a spus Ioana Danilescu.
Pe partea handbalistică, Ioana își aduce un aport important la reușitele echipei de junioare III a Liceului Traian Vuia. Formația reșițeană s-a numărat și anul acesta printre fruntașele competițiilor naționale. Două turnee finale au prins tinerele jucătoare din Reșița, la junioare III și în cadrul Gimnaziadei – iar la ultima competiție menționată, fetele au și urcat pe treapta a treia a podiumului. Declarată pentru al doilea an consecutiv cel mai bun pivot al României la grupa ei de vârstă, Ioana Danilescu e o prezență constantă și la lotul național de cadete. La ultima convocare, cele mai bune cadete ale României au înfruntat reprezentativa similară a Spaniei.

De interes:  Un avion care zbura pe ruta București - Timișoara s-a intors din drum, din cauza unor zgomote ciudate


„Am fost convocată la lotul național de cadete în perioada 24 iunie – 7 iulie, iar pe 5, 6 și 7 am avut meciuri amicale cu Spania. Am reușit să ne impunem în fața lor doar în primul meci, pe care l-am câștigat la o diferență de un singur gol. În al doilea meci am pierdut cu un gol, iar în al treilea am cedat la o diferență de 3-4 goluri. Cum spuneam, în ultimul meci m-am și accidentat, din păcate. Nu am simțit durere în timpul partidei, dar după au venit și consecințele. Nu e prima mea convocare la lotul național, cred că le-am prins pe toate de când s-a înființat acest lot”, a mai spus talentata handbalistă.
Pentru sezonul următor, Ioana speră să-și depășească performanțele actuale în ambele sporturi – iar la handbal, își dorește cel de-al treilea trofeu consecutiv pentru cel mai bun pivot al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.