Ioan Popa nu a uitat de funicular! Ce elemente noi vor fi create pentru distracția turiștilor


Proiectul transformării funicularului merge înainte. Ioan Popa dorește transformarea acestui obiectiv în principala sursă de distracție a orașului. Conform edilului-șef, „proiectul este pe ultima sută de metri” pentru a fi propus spre finanțare.
Chiar dacă a suferit câteva amânări, proiectul transformării funicularului rămâne în atenția edilului-șef din Reșița, Ioan Popa, și a echipei sale. De altfel, municipalitatea poartă discuții cu mai mulți parteneri pentru stabilirea ultimelor detalii în vederea depunerii proiectului spre finanțare europeană.
„Proiectul este pe ultima sută de metri. Noi, acum, inițiem discuții cu MKBT-ul, tinerii cu care am lucrat și pe GAL, și vrem să finanțăm acest proiect prin bani direct de la Bruxelles, prin Urban Inovative Actions, se deschide din nou axa de finanțare directă. În contextul acesta, așteptăm să ne aducă Oana Stănescu ultimele date. De asemenea, vom avea și o întâlnire cu Walltopia (una dintre cele mai mari firme de parcuri de distracție), iar împreună cu ei vrem să finalizăm acest proiect”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.
Conform planului inițial al municipalității, viziunea de modernizare propusă ar fi unică în Europa şi ar presupune crearea unei alei pietonale suspendate, amenajarea unui loc pentru sporturi extreme şi a unor restaurante, pe lângă acestea au fost aduse și câteva elemente noi.
„Vor fi piste de biciclete suprapuse, sub pista de bicicletă vor fi pietonale, două lifturi și ca elemente noi: un zid de cățărare și o tiroliană pe electromagneți”, a specificat edilul municipiului de pe Bârzava.
Funicularul din Reşiţa a fost construit între anii 1963-1964. El a fost cumpărat de Primăria Reșița în august 2018. Cei 500 metri liniari reprezintă o pagină de istorie industrială a municipiului de pe Bârzava.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.