Articolul Vieții tale sau 30 de lucruri de care să ții cont pentru a avea o Viață Fericită! – Banat FM

articolul-vietii-tale-sau-30-de-lucruri-de-care-sa-tii-cont-pentru-a-avea-o-viata-fericita

Draga cititorule, indiferent de locul in care te afli in acest moment, indiferent de ocupația pe care o ai, indiferent de faptul ca esti singur sau intr-o relatie, indiferent ca ai putini bani sau foarte multi, indiferent de faptul ca esti femeie sau barbat, indiferent de faptul ca acum esti calm si relaxat sau mânios si neliniștit, indiferent de faptul ca acum esti slab sau gras, indiferent ca iubesti sau esti iubit, te Invit in continuare sa citești, împreuna cu mine si cu toti ceilalti, următoarele randuri care, sper eu, te vor schimba in persoana pe care iti dorești sa o vezi in oglinda, necontenit. In persoana care stie sa se bucure de ea, sa aprecieze Viata , sa primeasca si sa ofere iubire, in egala masura, de la oamenii care o înconjoara.

Acest articol este menit sa iti deschidă ochii si sa iti destupe urechile. Sa iti deschidă mintea si inima si sa le aducă intr-un echilibru, dar un echilibru pe care il poti menține doar in momentul in care vei reuși sa ții cont de cele scrise aici. In momentul in care inveti sa citești cu inima, sa conștientizezi cu mintea ceea ce citești si sa aplici. Începând de Azi! Nu de maine sau de mai tarziu.

Nu iti voi spune cum sa obții „fericire la buzunar”, nici cum sa „te îmbogățești la minut”. Nu iti voi spune cum sa găsești iubirea adevarata si nici cum sa ieși dintr-o relatie de cuplu toxica. Însă, iti voi spune de ce anume sa ții cont pentru a lua singur deciziile care te vor ajuta, ulterior, sa ajungi acolo unde ti-ai propus.

Articolul de fata nu se doreste a fi un „Tratat de Fericire” si nici „Adevarul absolut al Vietii”, ci mai mult o călăuza in drumul tau si o scânteie care va reuși sa aprindă focul inimii, descătușarea mintii si a ființei si echilibrul sufletului. In final, sper din toata inima ca acest articol sa nu te lase indiferent!🙂

Începem!

1. Încredere in Dumnezeu si apoi in tine. In ordinea asta.

Sunt foarte multi oameni care s-au îndepărtat de Dumnezeu, l-au uitat sau chiar l-au îngropat sub preșul ignorantei si al slavei deșarte. Foarte multi oameni care si-au construit un Dumnezeu fals in ochii lor si ai celorlalți: Ei înșiși.

Acei oameni care considera ca Dumnezeu nu are niciun cuvânt de spus in drumul lor orbit spre fericire. Eu spun altfel. Eu spun ca fara Dumnezeu, nimic nu este posibil. Nimic din ceea trăim sau din lucrurile sau oamenii pe care ii dorim aproape in viata noastra, zi de zi. Este foarte usor sa vedem Frumusețea lui Dumnezeu in lucrurile minunate care ni se intampla sau in momentele însorite si pline de bucurii. In acelasi timp este foarte greu sau aproape imposibil sa distingem amprenta divina in lucrurile mai putin bune, in necazurile pe care le înfruntăm si in ceasurile grele pe care le îmbrățișăm cu atata suspin.

Cu toate acestea, Dumnezeu exista iar daca te-a adus in acest punct critic nu inseamna ca te va lasa sa lupți singur in războiul mintii si al inimii. Tot ceea ce Dumnezeu a creat are un potențial Sfânt. Sarcina noastra, a oamenilor, este sa găsim Sfințenie in situațiile, aparent, lipsite de ea. Atunci cand vom învața sa facem acest lucru, vom învața sa ne hrănim spiritul. Ai încredere! Este un prim pas in a avea încredere in tine si in oamenii de langa sufletul tau.

2. Învața sa fii tu si sa te accepti. Necondiționat!

Cei mai frumosi oameni din viata ta sunt cei care te accepta cu TOTUL. Atat calitatile cat si defectele sunt coordonatele omului de langa tine si ale omului pe care il vezi, zilnic, in oglinda. Cei care accepta doar frumusetea , inteligenta si bunatatea ta insa, de cele mai multe ori, fug de partile tale negative sunt oamenii de care ar trebui tu sa fugi. Dar sa fugi repede si sa nu te mai uiti inapoi.

Tu esti frumos! Cu bune si rele. Iar cei care vor sa faca parte din viata ta ar trebui sa inteleaga asta! Dar, inainte de toate, prima persoana care ar trebui sa înțeleagă toate aceste lucruri esti Tu!

3. Trăiește o Viata in cinste si morala.

Nu cred ca exista oameni care ar putea trai fericirea in detrimentul acestor calități. Sa iti clădești fericirea pe nefericirea altora, călcând peste cadavre si îngropând definitiv valorile fundamentale ale fiintei nu a fost niciodata soluția unei vieti fericite. Dimpotrivă, a reprezentat întotdeauna calea cea mai sigura înspre nefericire si auto iluzia unei vieti trăite frumos.

Intr-o lume in care oamenii nu mai au frica de Dumnezeu, respect pentru familie si pentru prieteni de-o viata, intr-o lume in care fericirea celorlalți este răsplătită cu invidie si răutăți gratuite, o lume in care oamenii isi trădează partenerii de viata fara a clipi, intr-o lume in care Iubirea striga prin toti porii si toate vasele Universului pentru a fi găsită, o lume in care oamenii isi vand trupul si sufletul pentru plăceri si iluzii de moment, o lume in care mersul la Biserica este confundat cu mersul in cluburi iar rugăciunile sunt acum amintite doar in ceasuri de necaz si negru, intr-o lume in care prezența caracterului a devenit o piatra rară, asemenea inteligentei …

Singura noastră salvare o reprezintă căutarea noastră interioara si cunoașterea prin credința si iubire. A noastră si a celor din jurul nostru! Incepe cu tine si continua cu ceilalți. Trăiește o viata curată.

4. Tot ceea ce ti se intampla este pentru ca ai nevoie de aceasta experiența.

Atunci cand treci printr-un necaz sau cand întâmpini o greutate in Viata ta, trebuie sa iti aduci aminte de faptul ca nimic nu este întâmplator. Totodata, nimic din ceea ce ti se intampla, bun sau rau, nu se întâmpla fara un motiv anume.

Exista oameni care isi pierd sensul vietii dar care, in urma unei boli grave sau in urma unui accident ajung sa il regăsească. Exista oameni care ajung sa prețuiască Viata, cu tot ceea ce inseamna ea, in urma unor evenimente nefericite sau neașteptate. Viata ne-a demonstrat de fiecare data ca noi trebuie sa ne învățam lecția, mai devreme sau mai tarziu.

Tocmai din acest motiv, anumite întâmplări pot surveni într-un mod repetat, sub alte forme, pana cand vom ajunge sa tragem învățămintele necesare evoluției noastre. Daca ti-ai rupt piciorul este pentru ca ai avut nevoie sa ti se întâmple acest lucru. Daca ai întâlnit un om care te-a rănit si care te-a abandonat este pentru ca ai avut nevoie de aceasta intalnire tocmai pentru a învața sa fii mai puternic si mai atent cu persoanele ce apar in Viata ta. Daca ai pierdut multi bani este pentru ca ai avut nevoie de aceasta experiența pentru a te ridica si a-i face la loc sau chiar a-i înmulți.

Nimic din ceea ce ni se intampla nu este la voia întâmplării. Cand vei fi conștient de acest lucru vei reuși sa pășești intr-o alta lumina si vei vedea lucrurile si oamenii din Viata ta ca pe o completare sublima a Fiintei tale.

5. Astazi sunt mai puternic decat ieri iar maine voi fi mai puternic decat astazi.

Esti puternic atunci cand ai încetat sa mai plângi. Atunci cand ai încetat sa regreti alegerile pe care le-ai făcut in trecut pentru sufletul si inima ta. Esti puternic atunci cand toate dezamăgirile prin care ai trecut s-au transformat in lectii de viata. Esti puternic atunci cand ai ajuns sa te accepti pe tine, indiferent de opinia publica, de invidia, răutatea si inautenticitatea celor din jurul tau.

Esti puternic pentru ca te-ai ridicat de fiecare data cand ai căzut, ai inceput sa crezi atunci cand ai învins deznadejdea, ai inceput sa iti ierți trecutul si ai inceput sa te iubesti! Esti puternic pentru ca ai ales sa nu stai niciodată in genunchi, chiar si cand aceștia sunt zdrobiti de fantomele trecutului si ale lacrimilor uscate. Esti puternic pentru ca nimic nu iti poate sta in cale. Esti puternic pentru ca ai fost născut un invingator. Sa nu uiti niciodata acest lucru!

De interes:  COVID -19. 1.591 noi cazuri. Care este numărul infectărilor din fiecare județ

6. Tu poti si Tu meriți tot ceea ce este mai bun.

Cand vei constientiza ca:

Tu esti ceea ce arati cu degetul. Tu esti ceea ce vezi in oglinda. Tu esti ceea ce critici. Tu esti ceea ce iubesti. Tu esti ceea ce urasti. Tu esti ceea ce mananci. Tu esti ceea ce asculti. Tu esti ceea ce inspiri. Tu esti ceea ce expiri. Tu esti inger. Tu esti demon. Tu esti dusmanul tau. Tu esti eroul si salvatorul tau. Tu esti nimic. Tu esti totul. Tu esti ceea ce vor ceilalti sa vada. Tu esti ceea ce accepti ca ceilalti sa creada. Tu esti pace. Tu esti război.

… Atunci vei intelege ca Tu si numai Tu poti fi ceea ce iti doreşti cu adevarat! Necontenit!

7. Ieși din zona de confort!

Zona de confort este cel mai condamnabil „partener”. Este „cel mai bun” prieten cu câștig pe termen scurt. Si atât! Adevarata evoluție, dezvoltare si tot procesul de acțiune ulterior se face atunci cand IEȘI din zona de confort! Atunci cand suferi, cand plângi, cand te zbați si cand ajungi acolo unde ti-ai propus!

Nu vei putea ajunge niciodată in acel punct sus-pus atâta timp cât rămâi in zona de confort! Iti dau un exemplu simplu: Corpul tau niciodată nu va dori sa iasă din zona de confort. El îsi dorește mereu sa fie odihnit, leneș, protejat. Nu este un lucru neaparat rau. Dar atunci cand iti dorești sa slăbești, va trebuie sa ieși din zona de confort care iti spune: Nu fa efort! Va trebui sa transpiri, sa alergi, sa te miști pentru a ajunge la rezultatul dorit. E doar un exemplu! In final, zona de confort reprezintă tot ceea ce te oprește din drumul tau spre fericire si din realizarea visurilor tale.

Ieși din zona de confort! Zona de confort e un paradox subtil si chinuitor al Ființei. Zona de confort hrănește Ego-ul, însă distruge orice altceva. Zona de Confort nu îți aduce confortul pe termen lung. Dimpotrivă, îți aduce mizerie, suferința, frustrare, amăgire, emoții contradictorii, lacrimi și pete amare in suflet. Zona de confort e o bombă cu ceas. Suprinzator este faptul că nu trebuie să o dezamorsezi, ci să o detonezi și să ieși din ea. Să suferi, să transpiri, să muncești cu tine și pentru tine, să crezi, să speri si sa continui. Să continui lupta. Zona de confort ucide! Ucide încrederea, ucide planuri, ucide viziuni, ucide visul si speranța, ucide ființa incetul cu încetul, ruginește mintea și inima si paralizează trupul. Zona de confort nu îți este prieten. E un dușman. Cel mai mare dușman deghizat in zâmbete și promisiuni deșarte. Zona de confort este, practic, zona de disconfort a Eu-lui superior ce strigă in zadar să fie salvat. Fă-i vocea auzită! Ieși din zona de confort! Fii fericit! Și incepe de azi!

8. Pune pasiune in ceea ce faci, credința in ceea ce întreprinzi si iubire in oameni!

Asa cum pianistul așterne iubire in muzica lui, precum un pictor imbratiseaza cu atata dor culorile ce dau contur siluetelor sale, la fel cum credinciosul pune atata iubire in rugăciunile rostite cu atata patos, tot asa trebuie sa procedam si noi. Cu absolut tot ceea ce facem. Cu absolut tot ceea ce simțim si trăim. Pornind de la lucruri simple si continuând cu cele complicate. Pornind de la noi si continuând cu ceilalti. In tot si in toate!

9. Nu exista oameni perfecti.

Am considerat întoteauna ca oamenii care cauta perfecțiunea in ceilalti sunt cei care, in esența, incearca sa isi ascundă propriile defecte. Nu exista oameni perfecți. Fiecare om de pe acest pământ vine in Viata noastra cu un bagaj mai mult sau mai putin dorit. Un bagaj al defectelor pe care il judecam atât de aspru si dur dar nu il vedem si in noi înșine.

Învața sa „adori” imperfecțiunile tale si ale celuilalt si sa lucrați împreuna la corectarea lor. Nu exista oameni perfecti. Doar momente perfecte, povesti de dragoste si de Viata perfecte si iubire. Multă iubire. Iubirea inseamna Perfecțiune. Tinde spre asta. Iar cand vei reusi sa te accepti tu pe tine, cu toate calitatile si defectele tale, vei reusi sa accepti si viata cu bucuriile si tristetile ei!

10. Pastreaza in Viata ta oameni care sunt sau vor sa fie cu tine. Nu pe langa tine.

Da-i la o parte pe cei care te trag in jos pentru a face loc oamenilor frumosi in viata ta. Da la o parte gândurile negative si convingerile limitative pentru a face loc lucrurilor pozitive. Nu vei putea niciodată sa gandesti, sa simti si sa traiesti pozitiv daca esti inconjurat mereu de oameni si ganduri care alimenteaza continuu aceste stari bolnavicioase.

Asa cum te poti gandi la lucruri negative, in egala masura vei putea sa te gândeşti si la lucruri pozitive, fara a mai lasa loc „raului” sa te copleseasca. Gandeste pozitiv si molipseste-i pe cei din jurul tau cu aceeasi stare. Pentru ca TU te-ai nascut sa fii fericit!

11. Singurătatea este necesară.

Cele mai multe persoane considera singurătatea ca fiind un lucru rau, un lucru de care oricine ar trebui sa se ferească. Gresit. Singuratatea isi are rolul ei. Uneori, e bine sa fii singur decat in relatia nepotrivita sau intr-o relatie superficiala. A fi singur iti permite sa reflectezi asupra propriei persoane, asupra trairilor proprii si a emotiilor tale.

Este ca un fel de antrenament al inimii si al minții inainte de a te angaja intr-o relatie autentica, constient fiind de dorintele tale si de cum ar trebui sa te raportezi la celălalt. Este o foarte buna metoda de recreatie a socialului si o foarte buna forma de autocunoastere. Numai atunci iti vei da seama cat de mult valorezi tu ca om si ce anume trebuie sa cauti si in ceilalti posibili parteneri. Asadar, fiti singuri, dar nu pentru mult timp🙂

12. Iubeste(te) si Fii iubit!

Oamenii au uitat sa se mai indragosteasca. De ei înșiși si de ceilalti. Totul e acum o graba. Un test gratuit. Momentele frumoase sunt învăluite in scepticism, in teama, in așteptare. Ne așteptăm unul pe celălalt grabindu-ne. Avem tendința de a cauta defectele celuilalt, de a starui asupra lor si de a le scoate in evidentă, fără a lua in considerare calitatile omului de care am putea sa ne îndrăgostim!

Suntem prinși intr-un joc reciproc al Așteptărilor si uitam sa mai credem in vorbe pentru a mai ajunge sa vedem fapte. Suntem fascinați de misterul persoanei de lângă noi insa, in acelasi timp, speriati de o crunta dezamagire iminenta. Nu ne deschidem suficient pentru a nu părea vulnerabili. Si atunci devenim invulnerabili. Invulnerabili iubirii, deschiderii către celălalt …

Ajungem sa ratam șanse, oameni, întâlniri, trăiri, emoții … Doar pentru ca ne este teama sa ne îndrăgostim! Uitam sa ne lăsăm purtati de marea de foc si de gheata a omului din fata noastră … Dar poate in aceasta consta frumusetea marii si a vieții: in Neliniste! Sa lăsam Dragostea sa hotărască!

13. Împaca-te cu fantomele trecutului si fa pace cu demonii tai interiori.

Oamenii refuza sa se impace cu trecutul. Si, de cele mai multe ori, se intorc mereu inapoi pentru a retrai momente frumoase si emotii puternice langa anumite persoane de care au avut nevoie intr-un anumit moment al vietii lor. Trecutul nu trebuie regretat. Dar trebuie acceptat si lasat acolo unde ii este locul. Iar oamenii care au facut parte din trecutul tau si la care ai renuntat pentru ca ti-au facut rau, trebuie lasati acolo.

Accesand aceleasi amintiri si aceleasi momente nu faci decat sa bati pasul pe loc. Asta nu e evolutie. Nu e dezvoltare. Este distrugerea mintii si a inimii. Impaca-te cu trecutul tau si te vei impaca cu tine. Aminteste-ti de oamenii dragi tie si uita-i pe cei care te-au uitat, la randul lor. Doar in acest mod vei reuși sa faci pace cu demonii ființei si sa o eliberezi in totalitate.

De interes:  ULTIMĂ ORĂ: Avertizări meteo de vreme extremă! COD ROȘU și COD PORTOCALIU în mai multe județe!

14. Trăiește in prezent!

Se spune ca oamenii inteligenți trăiesc in prezent. Dar ce inseamna, de fapt, sa trăiești in prezent? Trecutul ne definește iar prezentul definește viitorul. Sa trăiești prezentul inseamna sa fii conștient de momentul „Aici si Acum”. Pentru ca „ieri” s-a încheiat iar „maine” inca nu este aici.

Sa trăiești prezentul inseamna sa fii pe deplin conectat la clipa de acum, eliberandu-ti mintea si inima de regrete, de anumite decizii pe care le-ai luat in trecut si de oportunitățile ce se ivesc in viitorul mai mult sau mai putin apropiat. Sa trăiești prezentul nu inseamna însă sa iti renegi trecutul si sa refuzi viitorul, ci sa iti accepti necondiționat ființa si sa te poti bucura de ea, fara a fi influențat de umbrele trecutului si a tine cont de perspectiva zilei de maine. Aici si Acum! Este tot ceea ce ai si ceea ce contează cu adevarat!

15. Nu alerga dupa dragoste inainte de a învața sa oferi.

Te vei împiedica din doi in doi metri de orgolii, de asteptari, de Ego-ul tau.Atunci cand oferi, nu te aștepta sa primesti. Altminteri, nu faci o depunere, ci o retragere! O retragere simbolica dinăuntrul fiintei tale si o alimentare gratuită si susținuta a Ego-ului ce urla prin toti porii.

Sa oferi autentic, fara a aștepta nimic in schimb înseamna sa primesti inapoi înzecit. Pentru ca Iubirea oferă întotdeauna. Dăruiește! Si nu pentru a primi inapoi aceleași daruri, ci pentru a învața iubirea. Numai atunci Fericirea isi va face simțită prezenta.

16. Ființa, nu Ego!

Invidia, orgoliul, minciuna, ura, intriga, furia prosteasca, răutatea … Plus multe altele. Toate acestea reprezintă fațete ale Ego-ului. In niciun caz ale Fiintei. Atunci cand vei învața sa distingi trăirile Fiintei de cele ale Ego-ului si cand vei aduce un echilibru in mintea si inima ta, curățându-te de toata negativitatea ce iti întuneca sufletul si ii rănește pe ceilalti, doar atunci vei reuși sa intri in acord cu Fiinta ta si sa ai parte de trairi autentice si sentimente nobile. In primul rând fata de tine si mai apoi fata de ceilalti.

Se spune ca Ego-ul ar avea peste 19 000 de fațete. Un număr colosal de măști pe care fiecare dintre noi le poate încerca si purta in diferite momente ale vietii. Dar ce poate fi mai frumos decat un singur sentiment autentic de bunătate si iubire a propriei ființe si a celorlalți? Îmblânzește Ego-ul si renaște iubirea in Fiinta ta. Debaraseaza-te de măști si arunca-le. Incepe acest exercitiu cu tine si repeta-l de fiecare data.

17. Fii prieten cu iubirea si vei cunoaște liniștea.

Asa cum am mai spus, Dragoste cu Forța nu se poate, dar Forța dragostei poate orice.

Toata literatura lumii ne-a lasat povesti extraordinare de iubire. Aproape ca nu exista poet sau prozator mare care sa nu fi tratat in opera lui tema iubirii, aceasta forta cosmica a universului care ne da sens vietii. Am sa va spun ceva extraordinar acum: Inveti enorm despre lume, citind marile romane de iubire, pentru ca iubirea este si o forma de cunoastere a lumii prin intuitie.

Ce vreau sa va spun insa, ca psiholog, este ca din fiecare poveste a voastra sau a prietenilor din viata reala, invat la fel de mult despre iubire, sau poate chiar mai mult decat din cartile de psihologie. Si stiti de ce? Pentru ca fiecare poveste are ceva comun dar, in acelasi timp, fiecare poveste de iubire este Unica, Extraordinara. Este doar povestea cuplului respectiv.

Sa traiti povesti minunate de iubire! Asa veti cunoaste lumea si pe voi insiva si, mai mult decat atat, veti innobila si veti transforma lumea cu povestea voastra de iubire! Iubiti si fiti iubiți!

18. Sărutați mai des, îmbrățișați mai intens si iubiți mai mult!

Sunt niste lucruri atât de simple si de sincere atata timp cat sunt făcute intr-un mod autentic si împărtășit. Unii dintre voi ar întreba: Bine, dar daca nu avem pe cine îmbrățișa, săruta sau iubi? Răspunsul meu este unul simplu … Incepe a învața toate aceste lucruri cu propria ființa.

Simbolic, învața sa te iubesti, sa te Săruți si sa iti îmbrățișezi ființa zi de zi si clipa de clipa. In acest mod vei reuși sa fii pregătit atunci cand vei putea împărtăși toate aceste lucruri persoanei sau persoanelor dragi din Viata ta. Îmbrățișările sunt gratuite. Săruturile inseamna iubire iar iubirea inseamna Totul.

19. Nu te compara niciodata cu nimeni. Tu esti unic!

Orice încercare de a te compara cu celalalt va aduce frustrări si neliniște interioara. Nu privi in sus. Privește in jos. Sau, si mai bine, privește inainte si prețuiește sincer clipa prezentului pur. Fie ca o faci singur, fie ca o faci însoțit, învața sa te raportezi in primul rând la tine si mai apoi la ceilalti. Dar niciodata comparativ.

20. Fii recunoscător si mulțumește-I in fiecare zi lui Dumnezeu pentru ceea ce ai!

Cineva, undeva acolo, duce o lupta mult mai grea si mult mai mare decat a ta. Dumnezeu si Viata, prin întâmplările si oamenii pe care ni-i aduce in preajma noastră ne arata ca trebuie sa fim întodeauna recunoscători pentru ceea ce avem si ca trebuie sa mulțumim zi de zi pentru tot ceea ce ni se intampla.

Tu poti orice! Dar, mai important decât atât este ca tu esti un om frumos! Asa cum esti tu! Descoperă si apreciază aceste lucruri la tine! Iar mai apoi si ceilalți din jurul tau le vor aprecia! Învața sa vezi Frumusețea in tine si in tot ceea ce te înconjoara si sa Zâmbești! Sa Zâmbești de fiecare data!

Tu poate ai putin. Altii nu au deloc.

21. Fericirea este o alegere. Alege sa Fii fericit!

In loc sa aștepti mereu ca nevoia ta de fericire, de împlinire si de iubire sa fie satisfăcută din surse exterioare, incearca se te uiti in interiorul tau, sa lucrezi din interior si sa pleci de acolo in absolut orice gând, traire sau emotie.

Exista o fărâmă in interiorul tau pe care tu o ignori si nu o lași sa se manifeste. O fărâmă dumnezeiască, asemenea unei scântei divine ce așteaptă sa lumineze. Incepe sa lucrezi mai mult cu tine iar aceasta forța invizibila te va ajuta sa gasesti adevarata fericire si împlinire sufleteasca. Incepe sa devii Tu, sa te reconstruiești, sa te redescoperi.

Atunci cand vei reuși acest lucru vei putea trai in armonie cu ceilalți, cu Universul si cu Dumnezeu. Fericirea este in tine. Nu lânga tine, nu in jurul tau si nu in trecutul sau viitorul tau. Fericirea este Aici si Acum. E timpul sa simti cu adevarat potentialitatea ființei tale si sa o descatusezi. E timpul sa iti revendici dreptul la cunoaștere. Dreptul la Fericire si Iubire!

22. Ai grija de trupul tau!

Corpul tau este un templu. Mintea si inima ta sunt lumina dinlauntrul sau. Inainte de a primi si alte suflete înăuntru, asigura-te ca lumina este una curată si pozitivă! Altminteri, veți salaslui orbiți, in bezna inimii! Plecând de la „O minte Sanatoasa intr-un corp sănătos”, aveți grija de trupul vostru.

Pentru a gasi echilibrul sufletului, mintea, inima si trupul vostru trebuie sa fie in armonie. Un trup neîngrijit nu va putea găzdui niciodata o minte lucida asa precum un trup leneș nu va putea niciodata ocroti o inima sinceră. Ocrotește-ti trupul si antrenează-l in fiecare zi. Fie ca vorbim de exerciții fizice sau, pur si simplu, de o plimbare cu bicicleta, fie ca vorbim de o dieta Sanatoasa sau de un stil de Viata echilibrat, toate acestea duc la îngrijirea trupului și la o Viata împlinita si curată.

23. Nu judeca! Observa si Asculta!

Invata sa nu judeci pe nimeni pentru ca fiecare are un trecut. Invata sa trăiești in prezent pentru ca cine răscolește trecutul, îsi plânge prezentul si distruge viitorul. Invata sa ai așteptări doar de la persoanele dragi tie, așteptări pe care tu însuți le pot bifa. Invata sa ai încredere in tine pentru ca tu esti singurul care, la final de zi, va trasa liniile definitorii evoluției tale.

Învața sa ai credința pentru ca nimic in lumea asta nu este posibil fără Dumnezeu. Invata sa accepti toate aceste lucruri cu răbdare, voința, munca si perseverenta si sa te bucuri nespus atunci cand poti împărtăși frânturi de gând unor oameni frumoși din Viata ta. Observa, asculta si repeta mereu aceste gânduri pentru ca doar in felul acesta vei reuși sa înveți sa te iubești si sa ajungi acolo unde ți-ai propus. Pentru ca Viata ta are o singura direcție: In Sus!

De interes:  Încă un reprezentant al Reșiței, calificat la FOTE! Daria Grigoroiu va concura la 100 m garduri – Banat FM sound factory

24. Timpul, cel mai bun camarad.

Timpul a vindecat întotdeauna cele mai adânci răni ale sufletului însă, cu adevarat, cel mai mare vindecător in tot acest proces am fost noi înșine. Timpul trebuie văzut ca un aliat si nu ca un dușman. Atunci cand înveți sa iti gestionezi resursele, cand inveti sa jonglezi cu ele si cand Reușești sa combini toate acestea in favoarea ta, timpul te va răsplăti cum se cuvine.

Așadar, învața sa iti faci din timp un camarad de nădejde. Nu te baza pe el ci, mai mult decat atât, lucrează împreuna cu el. Rezolva problemele ce trebuiesc rezolvate in detrimentul lui „Si maine e o zi”. Timpul este un prieten. Însă doar atunci cand ne raportam la el prin noi si nu invers.

25. Familia este Sfânta.

Familia este un spațiu sacru si care trebuie respectat. Acest nucleu atat de sfânt trebuie protejat si alimentat continuu cu cele mai mari dovezi de iubire, de sacrificiu si dăruire. Familia detine un rol crucial in evoluția noastra si ne definește ca indivizi, ea jucând un rol deosebit de important in spațiul Socio-cultural al vremurilor.

Nu exista fericire mai mare decat a te regăsi in interiorul unei familii puternice, iubitoare, a unei familii care te susține in absolut orice gând si trăire, a unei familii unite si de fier. Din păcate, vremurile pe care le trăim si deteriorarea valorilor fundamentale au facut ca Familia sa reprezinte pentru unii doar un mijloc de scuza sau de refugiu temporar.

Tocmai din acest motiv trebuie sa fim autentici si sa nutrim sentimente pure si nobile in interiorul acesteia. Acolo unde ar trebui sa ardă fara întrerupere focul iubirii adevărate.

26. Nu încerca sa ii schimbi pe ceilalti. Accepta si Iubeste!

O prima greșala pe care foarte multi dintre noi o facem este sa încercam sa ii schimbam pe cei de langa noi. Sa ii modelam asa cum ne dorim, asemenea unei bucăți de plastilina pe care o putem colora si apoi integra intr-un tablou „perfect” închipuit de către noi.

Si s-ar putea chiar sa reușim. Pe termen scurt, însă. Deoarece, pe termen lung, omul de langa noi ar putea reveni la obieceiurile si felul lui de a fi. Iar dezamăgirea noastra va fi si mai crunta. Așteptările vor fi ucise iar „Fericirea” ar avea de suferit.

Așadar, nu încercați sa schimbați pe nimeni. Daca cineva doreste sa se schimbe, o va face. Daca nu, nu este de datoria noastra sa forțam sau chiar sa inducem aceasta schimbare in celalalt. Accepta si iubeste! Necondiționat. Restul vine de la sine.

27. Visează! Tu ai un vis de îndeplinit. Si nimeni si nimic din lumea aceasta nu te poate opri sa il duci la bun sfârșit. Lupta pentru visul tau asa cum ai lupta pentru inima si mintea ta. Lupta pentru visul tau asa cum ai lupta pentru trupul tau, protejandu-l. Lupta pentru ceea ce este mai important pentru tine si pentru ceea ce merita cu adevarat sufletul tau.

Nu tine cont de ce zic ceilalți. Asculta-ti instinctul, vocea interioara si intra in echilibru cu ele. Cazi, dar ridica-te de fiecare data. Am învățat si am inteles ca poti ajunge in vârful unui munte pe mai multe cai. Fie esti dus in spinare, transportat de un elicopter sau pe picioarele tale, înfruntând pericolul pădurii si greutatea urcusului.

Dar ce te faci atunci cand elicopterul a încetat sa mai apară? Sau spinarea celuilalt a obosit sa te mai susțină? Atunci te bazezi pe forțele proprii si continui ce ai inceput. Iti promit ca, de îndată ce vei ajunge in vârf, satisfacțiile vor fi pe măsura. Nu te abate de la drumul tau. Va fi un drum lung, anevoios, ispititor si care iti va face multe bătături.

Insa ce poate fi mai frumos si autentic decat un sentiment al propriei reușite si al unei victorii bine meritate? In fond, este vorba despre visul tau! Nu al meu, nu al vecinului de bloc si nici al camaradului apropiat. Ci al tau! Visează, vizualizează si proiectează! Iti urez succes sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Pentru ca meriți! Pentru ca singurul moment cand ar trebui sa folosești cuvintele „Nu pot!” este atunci cand cineva iti spune sa renunți la visurile tale!

28. Învața sa distingi trăirile tale de ale celorlalți.

Invata să primești ce ți se dăruiește și să faci doar ce simți tu că vrei să faci. Invata să distingi trăirile tale de ale celorlalți. Iti faci rău permanent preluând emoțiile celorlalți! Emotiile celorlalți sunt ale lor! Lasa-i să și le trăiască! Indiferent că tu le-ai provocat sau nu !

Traind permanent și emoțiile celorlalți nu reușești să îți dai seama unde încep și se sfârșesc ale tale, de unde și până unde ești tu. Conflictul e permanent. Incet, pe rând, o să vezi că e ok să trăiești doar ce îți aparține. E ok să fii TU. Pentru ca TU ești minunat!

29. Cea mai importantă persoana din acest Univers esti Tu!

In lumea aceasta poti pierde multe. Important este sa nu te pierzi pe tine. Iar atunci cand se intampla, sa te regasesti. Dupa cum am mai spus si in alte scrieri, cand Fericirea personală devine o prioritate, atunci vei vedea frumosul in tot si in toate.

Este o rima neintenționată dar care conține un adevăr simplu. Fara a privi dintr-un resort egoist toata aceasta stare, trebuie sa conștientizezi ca totul incepe cu tine si continua cu ceilalti. Felul in care te raportezi tu la propria persoana reprezintă oglinda perfecta a modului in care se Raportează ceilalti la tine si invers.

30. Bucura-te!

Am ajuns sa acordam prea multă importantă lucrurilor neimportante si prea putina atenție sau deloc, lucrurilor ce contează cu adevarat. Am uitat sa ne bucurăm autentic.

Am uitat sa trăim pentru ca, de cele mai multe ori, hotărâm doar sa existam. Dar, însăși Viata înseamna bucurie si îndeamnă la Fericire. Nu uita niciodata ca gesturile mici sunt responsabile pentru emoțiile puternice iar bucuriile mari provin din lucruri simple.

Așadar, Bucura-te! De absolut orice clipa trăită! De zâmbetul unui prieten drag! De rasul inocent al unui copil! De soarele dimineții! De o îmbrățișare pura! De munca ta! De telefonul unui părinte! De o carte citita in graba! Bucura-te! De tine! De Tot!

La finalul acestui articol lung, iti mulțumesc ca ai fost alături de mine si sper ca am reușit sa intru, măcar pentru o frântură de timp, in mintea si inima ta.

Si totuși, ce inseamna Fericirea? O întrebare care ramane încontinuu pe buzele noastre.

Fericirea nu este o stare de Nirvana in care, detașat de tot greul vieții, stai intr-o veșnica contemplare a Ființei tale, așteptând lauda si recunoștința din partea celorlalti, gadilatul orgoliului, exacerbarea imaginii de Sine si preamarirea Ego-ului.

Fericirea este legată de o stare de împlinire sufleteasca ce vine din lucruri mărunte, bucurii simple dar profunde in acelasi timp si a lucrurilor bine făcute. Fericirea este in fiecare dintre noi si toti tanjim sa o descoperim! Fericirea suntem NOI!

Pentru aceasta trebuie sa ne descoperim, in primul rând, pe noi si prin ceilalți, pe Dumnezeu. Numai asa putem trai o viata autentica, o viata in care mintea si inima deopotrivă sunt intr-un echilibru si armonie perfecte cu sufletul.

Draga cititorule, iti doresc o minte agera si lucida, o inima calda si blânda si un trup voios si sănătos.

Pentru ca, asa cum Ghandi spunea atat de frumos, „Fericirea este Armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci”.

Succes!🙂

Citeste mai multe pe:

https://www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.