Șase comune din estul județului Timiș vor primi bani pentru lucrări ample de infrastructură, prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. Acesta este gestionat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză și este utilizat pentru finanțarea proiectelor de investiții ale unităților administrativ-teritoriale, în domenii prioritare.

Cei mai mulți bani vor ajunge în comuna Chevereșu Mare. Este vorba de 36.890.992 lei, care vor fi folosiți pentru introducerea rețelelor de canalizare și pentru construirea unei stații de epurare. O sumă considerabilă se va îndrepta și către Bethausen – 26.050.995 lei, bani care vor fi investiți în modernizarea străzilor.

„Așteptăm să fim chemați la București, pentru semnarea contractului de finanțare. Din acești bani vom asfalta toate străzile nemodernizate din satele aparținătoare. Am introdus rețele de apă și canalizare, iar acum, în mod firesc, vom reface și străzile.”, ne-a declarat Ioan Lihoni, primarul comunei Bethausen.

Primăria din Victor Vlad Delamarina va primi 21.670.623 lei. „Cu acești bani va fi asfaltat Drumul Comunal 135, care face legătura între centrul de comună și satul Herendești, pe o lungime de 3,2 kilometri, dar vor fi modernizate și străzile din localitățile aparținătoare, Pietroasa Mare și Visag. În total, cu tot cu drum, vor fi aproape 15 kilometri de asfalt.”, a spus Ioan Cardaș, primarul din Victor Vlad Delamarina.

De interes:  Cum sa cumperi mai usor online produse cosmetice de calitate

Comunei Criciova i-a fost alocată suma de 13.238.201 lei. „Fondurile au fost repartizate pentru a asfalta Drumul Comunal 132, care pornește din Jdioara și traversează satul până la limita cu județul Caraș-Severin, înspre Tincova, dar și pentru amenajarea rețelelor stradale de drumuri.”, ne-a transmis Cristian Catană, primarul comunei Criciova. Primăria Traian Vuia va primi 23.743.431 lei – pentru introducerea rețelelor de canalizare în comună. O sumă mai mică, 831.508 lei, va ajunge și la Coșteiu, pentru un proiect mai aparte: „Eficientizarea consumurilor prin înlocuirea surselor de iluminat public, telegestiune și extinderea sistemului de iluminat public”. În județul Timiș, dintre cele 89 de comune existente, au mai primit bani pe Fondul de Dezvoltare și Investiții doar Șag, Gătaia, Dudeștii Noi, Jebel, Uivar, Birda, Ghiroda, Iecea Mare, Becicherecu Mic, Giroc și Pădureni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.